„Дневников” турнир у малом фудбалу: Пет пријатеља бољи од Макс бета

Познати су сви учесници осмине финала у конкуренцији сениора на 55. традиционалном “Дневниковом” турниру у малом фудбалу, а добили смо и четвртфиналисте код кадета, док код пионира је данас дан одлуке.
dnevnikov turnir14, divanic
Фото: Дуел Петр пријатеља и Макс бета, фото: Д. Иванић

После Ветерника, Јуниора СС, АМК Бачке, Хрубик Волва, Робне куће Панде, Лампоне Меридиане, Лазиног телета, РТВ Војводине, Поповић транспорта и Паркинг сервиса, јуче су се у нокаут фазу пласирали и Пет пријатеља, Мото мастер, Бровел виљушкари, Дукат фенси кафана, Макс бет и Пицерија Мир. 

Прву сениорску утакмицу јуче су одиграли Борац Римски оил и Мото мастер. Повела је екипа Мото мастера преко Владимира Михајловића, а  на 1:1 је изједначио Слободан Папрић са пенала. Борац је стигао до предности од 2:1 голом Димитрија Салића, али и поред добрих шанси на обе стране с тим резултатом се отишло на одмор. У другом делу, виђен је преокрет Мото мастера. Прво је Никола Лаковић са пенала поравнао резултат, а исти играч је постигао водећи погодак за свој тим. На 3:3 је изједначио Папрић (поново с пенала), а минут и по пре краја Бојан Ружин је постигао четврти, испоставило се победоносни гол за Мото мастер, који је био довољан “мотористима” да због боље гиол разлике претекну на табели МЗ Ковиљ и да се пласирају у осмуну финала.

Мало ко је очекивао да ће фудбалери Рис пласта победити Турбо НС стил (7:6). Овом победом Рис је повукао и Турбо у амбис, тако да су се обе екипе опростиле од “Дневниковог турнира”. Невероватан преокрет догодио се на овој утакмици. Головима Зора Тошића и Бранка Поповића повео је Турбо НС стил да би серију голова за Рис пласт отворио Милорад Рис. Екипа Рис пласта је повела 5:2, односно 7:3, а голове су постигли, сви по два, Здравко Миловановић, Никола Петровић и Дејан Дорословачки.

Фото: Дуел Вин фарма и АДА система, фото: Д. Иванић

Шта се догодило са Турбо НС стилом после вођства од 2:0 тешко је закључити, јер им је за пролазак у даље такмичење био довољан и нерешен резултат. Утешне голове за Турбо НС стил постигли су Зоран Тошић, Никша Јовић из пенала, Бранко Поповић два и Игор Ђурић. У даље такмичење отишли су првопласирани Ветерник и другопласирана Пицерија Мир из Руменке.

Фудбалери Макс бета ушли су у меч са екипом Пет пријатеља из Темерина са сазнањем да ако желе да иду даље у такмичење могу и да изгубе са два гола разлике. Међутим, то није много утицало на дешавање на терену, пошто су обе екипе кренуле силовито, не штедећи се ни једног тренутка, борба се водила безпоштедно, чак су и голмани Миљан Бељански из Бакс бета и Слободан Томић из Темерина били на висини задатка. Како се време ближило крају тензија на терену је била све већа, како да је у питању борба “на живот или смрт”. Екипа Макс бета је у једном моменту изгубила концентрацију обраћајући више пажњу на судијске одлуке него на своју игру, што је екипа Пет пријатеља искористила и преко Павловића. Варнице на терену су настављене, Небојша Десница, а потом Чедомир Томичић из Макс бета су зарадили искључење (два минута). После трећег корнера Макс бета, са линије пенала сигуран је био Павловић за вођство Темеринаца од 2:0. Међутим, Макс бет је успео да се одбрани, па су, иако поражени, пласирали су се у осмину финала.

И утакмица у којој су се састали Бровел виљушкари из Младенова и Дукат фенси кафана одлучивала је ко ће од екипа да настави такмичење. Екипу из Младенова у “игри” је оставјала само победа, док је Дукат фенси кафана у меч ушла без оптерећења пошто је раније осигурала пласман у нокаут фазу. Дукат је голом Драгана Савина повео, да би Дејан Црњански из Бровела изједначио. Срећа је била савезник играча из Младенова, који су изнудили три корнера, а сигуран са линије пенала био је Дејан Јевтић. У првом делу меча блистао је на голу Дуката Милош Пантелић. Друго полувреме одиграно је са мање тензије, да би пет минута пре краја сусрета Дејан Црњански постигао свој други погодак и довео Бровел виљушкаре у мирну луку (3:1). Испоставило се да је то био и крајњи резултат.


Данас прве утакмице осмине финала

Традиционалног 55. “Дневниковог” турнира у малом фудбалу  полако улази у завршницу, данас почињу мечеви осмине финала у конкуренцији сениора, код пионира преостало је још да се одигра три меча, а и кадети су завршили елиминације. Дакле, данас и у понедељак играју се мечеви осмине финала, у уторак су на програму четвртфиналне утакмице. Полуфинални мечеви се играју у среду, а финални мечеви су планирани за петак 12. јануар.


Јучерашњи програм отворили су пионири, утакмицом Ауто -сервис Дуки - Сале лагери. У првом полувремену играло се са доста трчања, борбено, уз шансе на обе стране, али су мреже мировале. Слично је било и у већем делу другог полувремена, а једини гол постигао је минут и по пре краја Милош Зекић након грешке одбране “лагера”.

Фото: Дуел СОНС-а и КФ3 Бабића

У наредној утакмици пионира неизвесности није било, с обзиром да је млађарија ФК Војводина скупљена у екипу Вин фарм лако изашла на крај с вршњацима АДА система, који нису имали правог голмана, па су се играчи мењали на голу. У екипи Вин фарма по четири гола су постигли Немања Чеман и Максим Лаловић, три пута је био прецизан Никола Тедић, два пута Милош Попадић, а једном голман Немања Ранков за убедљивих 14:2.

Пред великим бројем навијача са Лимана у кадетској конкуренцији састали су се СОНС и КФЗ Бабић из Жабља. Једини стрелац у првом полувремену за момке из Жабља био је Данијел Солдат, а почетком другог дела исти играч погодио је мрежуиз казненог ударца. Ношени подршком својих симпатизера, играчи СОНС-а су преко Тодора Марића смањили на 2:1, али су потом пропустили шансу за изједначење јер нису искористили пенал. То је казнио Никола Петровић за коначних СОНС - КФЗ 1:3. Интересантно је било  у мечу кадета између Кафе Боника и Шангаја, меч је завршен без одлуке 3:3, а како би се п добио победник групе, морали су се изводити пенали, на крају славили су Беочинци и освојили прво место у својој групи.

Г. Ковач, Ј. Галић, Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести