ФИНАЛНИ ДАН „ДНЕВНИКОВОГ“ ТУРНИРА: Титула број три за „Максбет“

Дугоочекивано сениорско финале најављено је на маестралан начин. Око 500 гледалаца испратило је фантастичан амбијент који је претходио старту сусрета између двоструког шампиона „Максбета“ и „Фурни ентеријера“.
с
Фото: Екипа Максбета, победника Дневниковог турнира, фото: С. Шушњевић

И није се дуго чекало на први гол. „Максбет“ је искористио деконцентарцију супарника и одмах у првом минуту дошао до вођства. Тиме је направио одличну увертиру пред наставак сусрета, који су обележиле бројне врхунске комбинације управо тог састава. Једна таква била је најзаслужнија за то што је „Максбет“ дуплирао вођство преко Чедомира Томчића, којем је остао лакши део задатка да реализује велелепну акцију. У наредним минутима играло се веома чврсто, иницијатива је препуштена екипи „Фурни ентеријери“, али то није уродило плодом за ту екипу, па се на мали одмор отишло са два гола разлике.

Фото: Моменат из финалног дуела Максбета и Фурниентеријера, фото: С. Шушњевић

„Максбет“ је почетком другог полувремена чекао погрешан корак ривала, најситнију грешку, коју би искористио да утростручи вођство. На крају се то и десило, тако да је „Максбет“ трећим голом крунисао трећу титулу шампиона на „Дневниковом турниру“.

Фото: Екипа Корд, фото: С. Шушњевић

Пре тога, „Корд“ је у конкуренцији омладинаца савладао „Аутосервис Манојловић“ са 1:0, а код кадета је „Фасадом Жабаљ“ са 2:1 савладао „Фасаду Ђурђево“.

Фото: Екипа Фасадом Жабаљ, фото: С. Шушњевић

Спортска тензија, врхунска атмосфера, неизвесност, велико и активно учешће публике у свему и на крају крајева квалитетан фудбал. Све то обележило је најзанимљивију утакмицу првог дела програма финалног дана „Дневниковог“ турнира између екипа „Пип тортиља мексикана“ и „Дрим тима“, који су се борили за прво место у конкуренцији пионира. Врхунска утакмица могла је да се погледа од почетка сусрета. У уводним минутима играло се равноправно и чинило се да „Пип тортиља мексикана“ има иницијативу и нешто веће пансе да прва стигне до вођства. „Дрим тим“ је после фантастичне утакмице у полуфиналу против тима „Петар Пуача“, са великим самопоуздањем ушао и у овај дуел, али је утисак да је на почетку тај састав био мало стегнут.

Обично су из контри покушавали да наштете ривалу, нападали углавном преко десног бока и нису успевали да пронађу пут до мреже. Прва озбиљнија прилика дело је „Дрим тима“, који је погодио стативу, затим се оквир гола затресао и на другој страни. Маестрални потези екипе „Пип тортиља мексикана“ обележили су те моменте, само што то није било ефективно. Док су момци у црним дресовима „играли“ фудбал, „Дрим тим“ је имао конкретније и опипљивије прилике. Тако је после још једне стативе дошао и погодак, а прецизан је био Петар Љубинковић. Од тог момента, „Дрим тим“ је био бољи. Уследила је нешто агресивнија игра са обе стране, мало и спортских чарки, које су додатно показале колико је и једнима и другима стало да дођу до првог места. И таман када је могло да се каже да ће „Дрим тим“ да однесе победу, 50 секунди пре краја ривал је изједначио прелепим поготком Ивана Стојшина и одвео утакмицу у пенале. Тамо је бриљирао голман тима „Пип тортиља мексикана“, тако да је „Дрим тим“ на крају поражен, иако се чини да је имао и више од игре.

Фото: Екипа Пип Тортиља мексикана, фото: С. Шушњевић

Изузетно занимљиво било је и у конкуренцији полетараца. „Феникс“ је такође после пенала савладао „Краљев парт“, у још једној неизвесној утакмици. Обе екипе размениле су по два поготка, па се отишло у пена-серију, у којој је „Феникс“ погодио два пута, за разлику од супарника, који је само једном био прецизан. „Половна техника Будо“ ништа није препуштала случају. Са убедљивих 4:0 савладала је „Но нејм“ у конкуренцији Петлића и тако забележила најубедљивију победу у утакмицама за прво место, када је реч о првом делу програма. Ни код ветерана није било ништа мање занимљиво, пошто је „Аутогалант“ са 3:1 савладао „Медисон инсталације“.

Иако је резултат био у првом плану, како смо реални, не може да се изузме утисак да је у највећем броју случајева фер и спортска игра обележила уводни део „Дневниковог“ турнира. Било је осмеха и суза, победа и пораза, али несумњиво да ће свима овај догађај остати као успомена за цео живот. Неки су можда и направили прве кораке ка највишим дометима.

В. М. Петровић

„Максбет“ шампион

Фото: С. Шушњевић

За треће место

ПОЛЕТАРЦИ: Наур – Тријумф 021 5:1

ПЕТЛИЋИ: Медведи – Кабел 2:1

ВЕТЕРАНИ: Квики маркет - Вејк ап ђус бар 3:0

ПИОНИРИ: Тријумф – Петар Пуача 2:3

КАДЕТИ: Миланело - Барок Каравуково 1:3

ОМЛАДИНЦИ: Честер – Детелинара 2:3

СЕНИОРИ: Шератон – Скајоптик 0:4

Финале

ПОЛЕТАРЦИ: Феникс – Краљев пар 2(2):2(1)

ПЕТЛИЋИ: Но нејм – Половна техника Мали Будо 0:4

ВЕТЕРАНИ: Аутогалант - Медисон МИ инсталације 3:1

ПИОНИРИ: Пип тортиља мексикана – Дрим тим 1(2):1(0)

КАДЕТИ: Фасада Ђурђево - Фасадом Жабаљ 2:1

ОМЛАДИНЦИ: Корд – Аутосервис Манојловић 1:0

СЕНИОРИ: Максбет – ФурниЕнтеријер 3:0

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести