Дудаш додаје гас за Европско првенство

Најбољи српски десетобојац и краљ бронзаних медаља Михаил Дудаш последњих месец дана налази се на припремама у Африци. На месту где увек проналази мир и

све потребне услове, Дудаш је одлучио да се припрема за дворанска такмичења која га очекују у 2017. години, у којој је главни циљ Европско атлетско првенство у дворани.

- Африка је одувек била место где ја проналазим мир и фокус како бих одрадио тренинге на нивоу. Ту је стаза по трави, која мени одговара ради превенције повреда, а поред тога и центар у којем је теретана веома озбиљна и има реквизите за опоравак. Такође је то место које је увек пуно интернационалним спортистима те су тренинзи, уз моје колеге, увек лакше подношљиви - каже освајач бронзане медаље са Европског првенства из Амстердама.

Српски атлетичар већ има једну освојену бронзану медаљу са Европског првенства у Гетеборгу 2013.године, а у Београду ће циљати на неку сјајнију.

- Припреме теку одлично и могу да кажем да сам веома задовољан. Сада је први део  завршен, следи одлазак у Стеленбос и рад на вишем интезитету. Повреда нема, надам се да их неће ни бити. У односу на претходне године овог пута се тренер Феђа Камиси и ја базирамо више на спринт. У томе смо укључили и тренера из АК Војводина Душка Миличића, који нам око тога помаже – појансио је Дудаш.

Он ће прво такмичење имати већ у јануару у Африци, где ће се фокусирати на неколико индивидуалних дисциплина. Након тога се враћа за Београд, где га очекује државно првенство у вишебоју, па онда и Европско у дворани, које ће се одржати од 3. до 5. марта у Београду.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести