Две бициклистичке трке спајају Србију и Републику Српску

БЕОГРАД: Две велике бициклистичке трке, 60. јубиларна "Трка кроз Србију" и 14. трка Београд - Бањалука спојиће наредних дана Србију и Републику Српску.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić Foto: Tanjug/video
Фото: Министар омладине и спорта Вања Удовичић Фото: Танјуг/видео 
Министар омладине и спорта Вања Удовичић и министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић најавили су "Трку кроз Србију" која стартује са Јахорине 31. августа и завршава у Новом Саду 3. септембра, односно традиционалну трку Београд - Бањалука, која се одржава од 4. до 7. септембра.
 
"Драго ми је да имамо прилику да најавимо трку која има дугу традицију, која је обележила бициклизам у Србији и која није стала у многим тешким тренуцима, а није ни ове године у ситуацији у којој се сви налазимо. Први пут нећу причати о професионалном спорту, иако желим свим такмичарима што бољи резултат. Важна је порука заједништва, коју шаље не само бициклизам као спорт, већ целокупна манифестација, да се бавимо рекреацијом, спортом, да водимо рачуна о заштити животне средине", изјавио је Удовичић.
 
Према његовим речима, жеља је да се утиче на свест свих грађана да бициклизам као спорт и начин живота постане свакодневица, да бицикл постане транспортно средство и начин рекреације.
 
"Драго ми је што ћемо промивисати и све туристичке капацитете Србије и РС, да покажемо да смо земље спорта, да бициклизам показује своју снагу и да традиција дуга 60 година живи у свима нама", поручио је Удовичић.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести