ФК Црвена звезда: Титула најважнија, дуг је сада 41 милион

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је данас да црвено-бели не смеју себи да дозволе елиминацију у првом колу квалификација за Лигу Европе

и поручио да екипа ове године мора да освоји титулу првака Србије.

"Знам да је звездашка јавност хтела титулу и прошле сезоне али смо били у раскораку између жеља и могућности. Сада немамо простора за било какав алиби, титула се мора освојити. Без обзира на бројне и реалне разлоге за оправдање, Звезда више никада не сме да испадне од казахтанске екипе. Али поручујем навијачима да то није реална слика овог тима Звезде и да пруже подршку тренеру Божовићу и играчима", рекао је Терзић на редовној годишњој Скупштини клуба.

Он је додао да су црвено-бели смањили дуг на 41 милион евра и да је рачун клуба деблокиран.

"Промењена је структура дуга, а то много значи. Звездин рачун је деблокиран, дуг смањен на 41 милион и играчи нас више не туже. Притом нисмо узели ниједан кредит и онима који ће доћи не остављамо проблем. Међутим знам да навијаче занима спортски резултат и на то морамо бити потпуно фокусирани у наредном периоду", рекао је Терзић.

Председник клуба, Светозар Мијаиловић, захвалио се Гаспрому као и свима који су уложили много труда да се настави сарадња са овом компанијом.

Он је као циљеве за ову сезону нагласио - освајање титуле, развој омладинске школе и пласман следећег лета у групну фазу УЕФА такмичења.

"Радује ме што је структура тог дуга промењена, па смо исплатили многе бивше играче. Атмосфера у којој смо радили била је тешка, а оно чиме сам незадовољан и за шта сносим одговорност је то што нисам успео да усмерим енергију чланова управе на то како створити моћан тим, јер је он основа сваког јаког клуба", рекао је Мијаиловић.

Скупштини на стадиону Рајко Митић присуствовало је 75 од 146 чланова, а финансијски извештај за 2014. години поднео је заменик генералног директора Стефан Пантовић.

Пантовић је нагласио да је 1. јуна нето дуг Црвене звезде износио 41.134.000 евра и да је план да се до краја 2015. године смањи на више од два милиона евра.

"Ове године нисмо имали прилив од учешћа у квалификацијама за Лигу шампиона, а 2014. године смо од трансфера играча остварили седам пута мањи приход у одосу на 2013. годину. Приходи од трансфера играча у сезони 2013/14 износили су 5,7 милиона евра, док су следеће пали на 882.000 евра. Укупни новчани расходи за 2014. годину износе 9.386.318 евра, а приходи 7.655.909 евра", објаснио је Пантовић.

Он верује да ће клуб следеће године остварити приход због отписа дугова према банкама.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести