(ФОТО) ДВА ЛИЦА ВОЈВОДИНЕ Новосађани преокретом до важне победе против Радничког 2:1 (0:1)

Много теже него што су то очекивали, Новосађани су стигли до друге победе у сезони, савладавши госта из Крагујевца, после преокрета у другом полувремену.
д
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Фудбалери Војводине и Радничког 1923 показали су од почетка да желе да се надмећу и одиграју отворен, такмичарски сусрет, а Ранко Поповић, тренер Новосађана, направио је две промене у стартној постави. Тим који је извео, јасно је наговештавао офанзивну партију. Међутим...

Оно што је први стручњак црвено-белих јасно тражио од својих играча, да не праве грешке у одбрани које скупо плаћају, управо се и догодило. У 7 минуту лоше су реаговали дефазивци Војводине, лопту им је „ишчачкао“ некадашњи Вошин играч Милан Видаков, она се одбила до Милутина Видосављевића, а он је лако матирао голмана Царевића и Крагујевчани су неочекивано повели.

Наставили су гости да прете, па је у 14 минуту лопта, учинило се у руку, погодила Уроша Николића, а судија Срђан Јовановић, на интервенцију из ВАР собе, погледао је спорни детаљ и, ипак, досудио лопту у корист домаћег састава. Прилично неповезано, боље рећи – раштимовано, деловала је игра Војводине у тим тренуцима. Раднички је био сугестивнија екипа, опаснија, а Никола Чумић и његови саиграчи нису успевали да одиграју иоле смисленију акцију. То је много нервирало тренера Поповића, који је покушавао повицима да их раздрма у натера да почну да се више боре.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Дебитовали Индио и Кајевић

У 67 минуту, тренер Војводине у игру је послао Бразилца Матеуса Индиа, који је пре пар дана стигао у Нови Сад. Ушао је уместо Грузина Гиорбелиџеа, а публика је аплаузом поздравила новајлију у црвено-белој чети.Пред крај утакмице први наступ у црвено-белој опреми уписао је и искусни Асмир Кајевић.


Фото: Дневник/Ф. Бакић

Тек у 28 минуту, коначно, севнула је контра тима из Српске Атине, у изгледној ситуацији нашао се Чумић, али је неко од штопера гостију био бржи и избацио лопту у корнер. Овај играч, занимљиво, био је прилично изолован, што је сигурно била заслуга одбране екипе тренера Дејана Јоксимовића. На другој страни, расположен је био Видосављевић, који је, заједно с Видаковим, у неколико наврата показао да уме да буде и те како опасан у транзицији. То је овај играчна делу доказао у 42 минуту, када је његов ударац са 16 метара изблокирала одбрана црвено-белих. Салвом звиждука домаћин је испраћен на паузу, јер их је, једноставно речено, апсолутно и заслужио.

Фото: Дневник/Ф. Бакић


Буснић у Визели

После Ивана Вукчевића и Филипа Антонијевића, који су у финишу прелазног рока напустили „стару даму“ и који ће носити дресове Младости ГАТ, односно Вождовца, још један фудбалер Војводине отишао је на позајмицу. Реч је у задњем везном играчу Александру Буснићу, који је прешао у португалску Визелу, члана најјаче лиге те земље.

Уколико се буде доказао квалитетним партијама, постоји могућност да некадашњи фудбалер Рада потпише уговор на крају сезоне и остане у Португалији.


Одмах на почетку наставка, пао је у казненом простору Малбашић, а добро позиционирани судија Јовановић само је одмахнуо руком. Кренула је Војводина агресивније, желећи да што пре стигне до изједначења, али питали су се за то и врло добри Крагујевчани. Одговорили су одличним ударцем Поповића са 20-ак метара, који је Царевић успео да избије у корнер.

У контранападу који је уследио, играо се 51 минут, Чумић је упослио Болингија који је нешто лошије шутирао, али је лопта стигла до Филипа Малбашића, који ју је спровео у мрежу и изједначио резултат на 1:1. Болинги је унео живост у напад домаћег тима, сјајно је скакао и за то је био награђиван аплаузима.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Гости су се потпуно повукли, нису више били екипа која је онако сигурно одиграла првих 45 минута, па је изменама морао да реагује и њихов тренер. Приметна је била жеља Новосађана да потпуно преокрену резултат, мада се и Раднички ослободио притиска и поново постао много конкретнији и на половини домаћина.


Минут ћутања

Пред почетак синоћње утакмице, минутом ћутања одата је почаст трагично настрадалим навијачима Војводине Милошу Мамули и Николи Шумару.


Ипак, у 80 минуту лопту је левој страни примио Малбашић, на којег је, без преке потребе, у казненом простору недозвољено стартовао Миличић и Јовановић је упро прстом на белу тачку. Сигурни реализатор најстроже казне био је Џонатан Болинги, Новосађани су урадили оно што су хтели и преокренули скор на 2:1 и стигли до важна три бода.

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 1.500, судија: Срђан Јовановић (Београд). Стрелци: Малбашић у 51 и Болинги у 82 за Војводину, Видосављевић у 7 минуту за Раднички 1923 . Жути картон: Миличић (Раднички 1923).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6, Лазаревић 6 (Бјековић 6,5), Росић 6, Црномарковић 6, Гиорбелиџе 6,5 (Индио 7), Зукић 6,5, Радуловић 6,5, Николић 6,5, Малбашић 7,5 Ивановић -), Чумић 7 (Кајевић -), Вукић 6 (Болинги 7).

РАДНИЧКИ 1923: Лековић 6, Миличић 6, Симовић 6,5, Митровић 6, Поповић 6,5, Ристић 6 (Глушчевић -), Зорић 6,5, Пецељ 6,5, Ђурић 6,5 (Грбовић 6), Видосављевић 7 (Бевис 6,5), Видаков 6,5 (Чинеду 6).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести