Фудбал-вести: УЕФА пооштрава антидопинг тестирање за ЕП 2016.

Европска фудбалска унија (УЕФА) најавила је да ће пооштрити антидопинг тестирање уочи и за време шампионата Европе у Француској 2016.

"УЕФА ће уочи ЕП у Француској предузети најопсежнија антидопинг тестирања икада. Сви играчи који ће потенцијално играти на првенству Европе биће подложни тестирању почев од 1. јануара 2016", саопштила је УЕФА.

Како је наведено, биће тестирани и тимови на пријатељским утакмицама уочи шампионата, као и по доласку у Француску.

УЕФА ће увести биолошки пасош којим ће се контролисати евентуално коришћење стероида.

Меси по други пут постао отац
Аргентинска фудбалска звезда Лионел Меси по други пут постао је отац пошто је његова девојка родила сина, објавила је породица нападача Барселоне.

"Матео Меси рођен је у петак у Барселони. Он је прекрасан и уживамо у овим срећним тренуцима", написао је на Твитеру фудбалеров брат.

Меси (28) и његова дугогодишња девојка Антонела Рокуцо већ имају сина Тијага, који ће ускоро напунити три године.

Прошлог месеца на церемонији у Монаку Меси је проглашен за најбољег играча Европе у прошлој сезони, након што је са Барселоном освојио шпанску Примеру, Лигу шампиона и трофеј националног Купа краља.

Аргентинцу је то признање додељено други пут до сада.

Волфсбург позива 1.200 избеглица на меч ЛШ против ЦСКА
Немачки бундеслигас Волфсбург саопштио је да ће на утакмицу Лиге шампиона у уторак против ЦСКА позвати око 1.200 избеглица.

Немачки вицешампион објаснио је овај потез жељом да избеглицама понуди "лепо вече врхунског међународног фудбала".

Волфсбург је раније најавио да ће избеглицама донирати по евро од сваке продате улазнице, а раније је позвао 800 миграната да бесплатно прате мечеве на њиховом стадиону.

Мурињо: Ђилобођи није био мој избор
Менаџер Челсија Жозе Мурињо рекао је данас да долазак Папија Ђолобођија из Челсија није била његова одлука, него људи којима апсолутна верује.

Бивши штопер Нанта на изненађење многих дошао је у Челси у финишу прелазног рока у трансферу вредном око четири милиона евра.

"Ђилобођи није био мој избор, већ људи којима у потпуности верујем. То је буквално исто", рекао је Мурињо на конференцији за медије уочи утакмице против Евертона у Премијер лиги.

Мурињо је цело лето покушавао да доведе дефанзивца Евертона Џона Стонса, али су "карамеле" одбиле неколико понуда и највишу од 33 милиона фунти.

Португалски стручњак није био задовољан одбраном на старту сезоне, која је примила чак девет голова у прва четири кола Премијер лиге.

Лимберски без капитенске траке јер је пијан изазвао судар
Чешки фудбалски репрезентативац Давид Лимберски остао је без капитенске траке у Викторији из Плзења, јер је возећи пијан изазвао судар у Прагу.

Лимберски је покусао да побегне са лица места пошто је својиом Бентлијем ударио у ограду.

"Ово је апсолутно неприхватљиво кршење професионалног уговора", саопштила је Викторија, која га је казнила и новчано.

Полиција је саопштила да је фудбалер ухапшен у покушају да побегне са лица места.

Како је саопштено, ниво алкохола у његовој крви био је виши од дозвољеног.

Лимберски би могао да буде осуђен и на три године затвора, јер је изазвао судар.

Он је био стрелац победничког гола за Чехе који су у недељу са 2:1 савладали Летонију и пласирали се на шампионат Европе 2016.
 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести