27. КОЛО СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ Данас дерби Војводина–Чукарички

Утакмицама 27. кола Суперлиге, данас се наставља фудбалска сезона у Србији, која је прекинута средином марта због епидемије коронавируса. Најзанимљивији сусрет игра се на стадиону “Карађорђе” у Новом Саду, где ће снаге одмерити Војводина и Чукарички, тимови који желе да изборе пласман у европску конкуренцију.
Momenat iz jesenjeg duela istih timova u Beogradu (0:0) Foto: J. Grlić
Фото: Моменат из јесењег дуела истих тимова у Београду (0:0) Фото: Ј. Грлић

Новосађани су тренутно трећепласирана екипа на табели нашег елитног такмичења, имају осам бодова више од Београђана и пет корака вишка од четвртопласираног ТСЦ-а, док се “брђани” налазе на петом месту, па им је ово практично последња прилика да продуже властити европски сан.

Како је истакао Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба клуба из највећег војвођанског града, дуга пауза сасвим сигурно оставила је трага на форму свих наших суперлигаша, али је нагласио и да његов тим игра све боље и да очекује да то данас покаже на делу.

- Пред нама је истински дерби сусрет, утакмица у којој дочекујемо тим који сам некада водио и који поштујем - нагласио је Лалатовић. - На челу Чукаричког налази се господин Драган Обрадовић, човек којег јако ценим и који је створио озбиљну и сјајно организовану целину. Наш ривал има доста играча које такође поштујем, али је чињеница да ни он није у жељеној форми, док се, посебно у нашој провери са Спартаком у којој смо, додуше, изгубили (0:1), видело да нам игра иде узлазном путањом. То улива додатну дозу самопоуздања и играчима Војводине и мени, као њиховом тренеру. Циљ нам је да изборимо победу и коначно оверимо визу за пласман у Европу.


Могући тим Војводине

Тренер Лалатовић могао би да на мегдан Чукаричком изведе следећу стартну пос­таву: Роцков - Стојковић, Бралић, Саничанин, Ђор­ђе­вић - Топић, Дринчић - Вука­ди­новић, Бојић, Гемовић - Мркаић.


Извесно је да у тиму с београдског Бановог брда неће моћи да наступе капитен Марко Доцић, Лука Стојановић, Милош Остојић и Асмир Кајевић, који су били веома важни за систем игре екипе тренера Александра Веселиновића.

- Ни ја нећу моћи да рачунам на Богдана Младеновића, који има важну улогу у филозофији и визији игре коју имам. Добро је што су ми сви остали играчи на располагању и верујем у њих, као и у читав клуб. Због свега оног што смо учинили у досадашњем делу првенства, заслужили смо да остваримо победу и да наставимо путем који ће нас на крају довести у европску конкуренцију. После тога, већ у среду, следи нам утакмица четвртфинала Купа Србије у којој дочекујемо Младост из Лучана, али сада ми је у фокусу дуел с Чукаричким и остварење жеље да победом наградимо навијаче Воше, све људе из клуба и саме себе - додао је Ненад Лалатовић.

Данашња утакмица на “Кара­ђорђу” почиње у 17 ча­со­ва, игра се без присуства публике, али уз ТВ пренос на првом програму Аренаспорта.

А. Предојевић

ЧУКАРИЧКИ С ДОСТА ПРОБЛЕМА ПРЕД ГОСТОВАЊЕ У НОВОМ САДУ

„Дечији вртић” на тешком испиту

Свесни су у редовима Чукаричког да ће им данашње гостовање у Новом Саду бити изузетно озбиљан испит. Тренер “брђана” Александар Веселиновић неће моћи да рачуна на чак четворицу до паузе стандардних играча, али због тога није разочаран. Како је сам рекао, настојаће да од посто­јећег играчког кадра састави тим који ће умети да се супротстави Војводини, а колико би то могло да донесе Београђанима у смислу резултата, остаје да се види.

- Пре свега, изузетно смо радосни што се враћамо фудбалу и свесни да нико још увек не зна у каквом су стању наши суперлигаши после ове паузе - рекао је Александар Веселиновић у изјави за “Дневник”. - Због тога апелујем на целокупну јавност да подржи фудбалере и да не очекује од њих неке спектакуларне партије. Што се данаше утакмице тиче, наш домаћин има можда једну од најтакмичарскијих екипа, искусну целину, која и те како уме да игра на резултат. Не бих се бавио прогнозирањем, имамо доста кадровских проблема, али у томе не желим да тражим никакав алиби.

Упитали смо некадашњег тренера Војводине и Спартака о каквим је то проблемима реч.

- На травњак “Карађорђа” из­вешћу прави “дечији вртић”, са  седморицом веома младих играча. Недостајаће нам чак четворица фудбалера који су били стандардни до паузе, јер неће моћи да наступе из различитих разлога капитен Марко Доцић, Асмир Кајевић, Лука Стојановић и штопер Милош Остојић. Ипак, уз велико поштовање према Војводини, уложићемо максимални напор да пружимо добру партију, а колико ће нам то донети, остаје да видимо. Сусрет се игра без присуства публике и то је велика штета, али нас радује то што ће гледаоци моћи да се врате на трибине већ следеће недеље. Фудбал се, у крајњој линији, игра због њих - додао је Веселиновић.    

 А. П. 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ВЕЧЕРАС ПРОТИВ РАДА МОЖЕ ДА ОВЕРИ ТИТУЛУ
Стрпљењем до славља

Црвена звезда наставља с такмичењем у Суперлиги Србије, а уколико вечерас победи Рад, овериће нову титулу. Свесни су у табору актуелног шампиона да не треба унапред уписивати бодове, већ да им ваља да буду  смирени и мудро корачају ка циљу.

- Већ две недеље спремамо се за сусрет с Радом, свесни шта би победа у том сусрету значила за Црвену звезду. Када кажем да радимо на себи, то значи и да контролишемо притисак. Покушавам да објасним играчима да важне утакмице зависе од самоконтроле. Не треба да улазимо у конфузију и да брзамо, већ да поштујемо оно што смо се договорили и да будемо стрпљиви – рекао је тренер црвено-белих Дејан Станковић.

Свестан је млади стручњак да његови играчи још нису у топ форми.

- Тренутно смо на задовољавајућем нивоу игре и кондиције. Одиграли смо две пријатељске, да будем прецизнији: фамилијарне утакмице, и то су били добри тестови за нас, али такмичење је такмичење. Утакмица за бодове је нешто друго, мислим да ћемо бити на висини задатка.

Станковић је нагласио да се одлично радило у претходне три недеље.

- Феноменално смо радили од момента када само се поново окупили па до сада. Хвала играчима што су били професионалци и што су код куће редовно тренирали. После смо почели да радимо у групама, где је мој стручни штаб одрадио невероватан посао са играчима.

Звездин стратег је близу тога да освоји први трофеј у тренерској каријери, али и сам је свестан да је највећи посао одрадио његов претходник Владан Милојевић.

- Уколико сада узмемо титулу, а надам се да хоћемо, она припада играчима, навијачима и Владану Милојевићу. Наравно да је прихватам и ја. Ушао сам у процес који ће да траје дуго, али добро је ако све то започнемо освајањем титуле – поручио је Дејан Станковић.

И. Лазаревић   

СПАРТАК ЖК ГОСТУЈЕ ИНЂИЈИ 
„Голубови” спремни за лет

Фудбалери Спартака спремнио улазе у наставак првенства и с оптимизмом очекују преостале четири првенствене утакмице. “Голубови” имају до­бар распоред, па очекују да до краја првенства освоје и свих 10 бодова, међутим, то им неће донети велики помак на табели. Данас екипа Спартака гостује у Инђији.  - Добро смо радили у при­премном периоду - истакао је помоћни тренер Суботичана Владимир Буач. - Одиграли смо током мини-припрема две контролне утакмице и показали завидан квалитет. Надамо се да можемо да стигнемо до повољног резултата у Инђији. Сигуран сам да ћемо и ми и Инђијци играти отворено, резултат није у првом плану, јер смо практично заковани за седмо место, а домаћин је обезбедио опстанак.

 С. Стојиљковић

ИНЂИЈЦИ ПРЕД ДАНАШЊИ ВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ 
Видић очекује сва три бода

После дуге првенствене па­узе, фудбалери Инђије данас дочекују тим суботичког Спартака. Немања Видић  је један од оних играча чији се учинак у статистичким категоријама посебно не истиче, али пуно значе екипи.

- У наставку првенства очекујем да одиграмо најбоље што можемо, како бисмо искористимо време да се додатно уиграмо, јер пауза између две сезоне неће бити дуга нагласио је Видић. - Што се данашње утакмице са Спартаком тиче, очекујем по нас повољан резултат, а то је наша победа.

Фудбалери Инђије су одиграли само једну припремну утакмицу пред наставак Су­перлиге и у њој, голом Бастајића, савладали новосадски Пролетер минималним резул­татом.     

М. Орошић

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ – 27. КОЛО

Данас

ИНЂИЈА:Инђија - Спартак   (15)

НОВИ САД: Војводина - Чукарички       (17)

БЕОГРАД: Рад - Црвена звезда     (19.30)
 

Субота

СУРДУЛИЦА: Радник - Пролетер   (15)

БЕОГРАД: Партизан - Младост     (17.30)

КРУШЕВАЦ: Напредак - Раднички        (19.30)
 

Недеља

СЕНТА: ТСЦ - Јавор     (17.30)

ШАБАЦ: Мачва - Вождовац (19.30)

1. Црвена звезда        26     22     3      1      56:14        69          

2. Партизан                26     18     4      4      59:19        58           

3. Војводина              26     17     4      5      42:23        55               

4. ТСЦ                       26    14     8      4      47:28        50     

5. Чукарички             26     14     5      7      37:29        47           

6. Раднички              26     13     3      10     38:30        42           

7. Спартак                26    11     4      11     37:42        37      

8. Младост              26    11     4      11     26:34        37     

9. Вождовац            26     10     5      11     40:40        35       

10. Радник               26     8      5      13     29:40        29

11. Пролетер          26     7      7      12     25:34        28  

12. Напредак          26     7      5      14     29:39        26

13. Јавор                26     5      9      12     34:51        24

14. Инђија              26     5      4      17     22:41        19

15. Рад                  26     4      3      19     20:50        15

16. Мачва             26     2      7      17     15:43        13

 

У следећем колу (6. јуна) састају се : Јавор  - Војводина, Чукарички - Инђија, Спартак - Партизан , Младост - Мачва, Вождовац - Напредак, Раднички - Рад, Црвена звезда - Радник, Пролетер - ТСЦ.

А 29. коло хе на програму 14. јуна, а састаће се: Пролетер - Јавор, ТСЦ - Црвена звезда, Радник - Раднички , Рад - Вождовац, Напредак - Младост, Мачва - Спартак, Партизан -Чукарички, Инђија - Војводина.

У последњм 30. колу (20. јуна) састају се: Јавор  - Инђија, Војводина - Партизан, Чукарички - Мачва, Спартак - Напредак, Младост - Рад, Вождовац - Радник, Раднички  - ТСЦ  Црвена звезда - Пролетер.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести