Афријие и Бемпах потписали за Војводину

НОВИ САД: Већ неко време у ФЦ “Вујадин Бошков” тренирају и двојица фудбалера из Гане - Џосеф Бемпах (21) и Френсис Афријие (22).
Džosef Bempah i Frensis Afrijie, fk vojvodina
Фото: ФК Војводина

Бемпах је чак и дебитовао у црвено-белом дресу у протеклој сезони (у дуелу с Радничким из Ниша), али су обојица били без уговора и настојали су да убеде руководство Воше да заслужују да обуку црвено-бели дрес. После успешно одрађене пробе и периода адаптације на нову средину и српски фудбал, обојица су потписали трогодишње уговоре с клубом.

Џозеф Бемпах је рођен  5. септембра 1995. године у Офинсу (Гана), игра на позицији десног крила. Пре доласка у Војводину играо је само у Гани, а каријеру је почео у Реал Тамалеу, одакле је прешао у Хартс оф Оак, а одатле у Бечем јунајтед, из којег је и стигао у редове црвено-белих.

Френсис Афријие се такође придружио екипи Војводине крајем прошле сезоне, а и он је успео да убеди шефа стручног штаба Радослава Батака да заслужује место међу првотимцима. Рођен је 18. јануара 1995. године у Двому (Гана), игра на позицији офанзивног везног и такође је стигао из Бечем јунајтеда.

А. П.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести