Албанци под истрагом због намештања утакмице за кладионице (видео)

БЕЧ: Аустријска полиција покренула је истрагу због намештања утакмице у припремном периоду, пошто је сусет албанског ФК Кукеси против Динама из Москве протекао под сумњивим околностима.
kukesi
Фото: Youtube Printscreen

Већ у првој минути је Кукеси примио гол, након што је један играч Динама без икаквих проблема продро у шеснаестерац, а одбамбени играч без икакве амбиције да га заустави проклизао је поред њега.

Ово није била једина сумњива акција у утакмици, која је одиграна 4. јула у Јенбаху у аустријској покрајини Тирол, а која је завршена са 6:0 у корист Динама.

Савезна криминалистичка служба Аустрије покренула је истрагу против албанског тима због сумње намештања утакмице, односно кладионичарске преваре.

На путу у правцу Молдавије на квалификациону утакмицу за Лигу шампиона, где Кукеси треба да игра против Шерифа Тираспол, је полиција зауставила аутобус тима и саслушала осам играча, као и тренера и менаџера.

"На основу анализе видео снимка изабрано је тих осам играча", објаснио је Андреас Холцер, шеф канцеларије за организовани криминал у Савезној криминалистичкој служби.

Одлучујућу информацију за покретање истраге дала је једна кладионица због сумњивих клађења.

Ради се о петоцифероној своти за коју је оштећена кладионица, ако се испостави да је било манипулације.

Током саслушања су играчи одбацили све опгтужбе, а како би се искључила могућност да су се играчи договарали конфисковани су њихови мобилни телефони.

Они нису желели добровољно да их предају и учинили су то тек на налог државног тужилаштва.

 

Након вишесатних саслушања играчи су могли наставити пут у Тираспол, где сутра играју против тамошењег Шерифа за пласман у Лигу шампиона.

Полиција је саопштила да наставља истрагу и то не само у овом случају, већ и око других утакмица.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести