Апел ФСС навијачима: Уједињени за Србију и у духу фер-плеја

КАЛИЊИНГРАД: Фудбалски савез Србије (ФСС) позвао је навијаче да против Швајцарске на Мундијалу у Русији навијају у духу фер-плеја и не крше правила понашања, као и да не наседају на могуће провокације.
navijaci, fss
Фото: FSS

"Због високог ризика који носи дуел са селекцијом Швајцарске, молимо навијаче да се придржавају упутстава и обавештења од домаћина шампионата, који од првог дана првенства даје посебну подршку и исказује велико поштовање према нашим навијачима. Разлог више да на исти начин узвратимо братском руском народу како би на тај начин дали велики допринос њиховом напору да Мундијал у Русији учине до сада најбоље организованим шампионатом", наводи се у саопштењу ФСС-а.

Из ФСС-а су апеловали на навијаче да не уносе на стадион у Калињинграду транспаренте са увредљивим садржајем.

"Молимо да уз себе имају само званичне навијачке реквизите Фудбалског савеза и заставе државе Републике Србије. Будимо сви уједињени као што су то наши играчи на терену, не одговарајмо на могуће провокације, покажимо свету да смо људи који ову игру не злоупотребљавају у политичке и било које друге сврхе. За Србију и због Србије. За успех који сви заједно желимо. Видимо се у Калињинграду", закључује се.

ФСС је кажњен од ФИФА са 10.000 швајцарских франака због политичких порука са трибина на мечу против Костарике, без тачно прецизирања о ком се тачно транспаренту ради.

Утакмица 2. кола Е групе између селекција Србије и Швајцарске игра се сутра од 20 сати у Калињинграду.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести