Аргентина и Пољска у осмини финала

Пољска – Аргентина 0:2 (0:0)
w
Фото: Tanjug (AP Photo/Ariel Schalit)

И визуелно и звучно утакмица као да је играна у Буенос Ајресу, па су “гаучоси”, на крилима огромне подршке с трибина, одмах кренули ка за њих изузетно важној победи и жељеном пласману у осмину финала Мундијала.

После више пропуштених прилика, уследио је 37. минут, када је чувар мреже Пољака промашио лопту и по лицу закачио капитена Аргентине. Досуђен је пенал, извео га је управо Лионел Меси, али је Шчесни зауставио његов ударац.

Заслужили су Јужноамериканци вођство и до њега су стигли већ после 50 секунди игре у наставку, а стрелац је био Алексис Мекалистер, после додавања Молине. У 67. минуту Алварез повисио резултат на 2:0. Наставиле су да се ређају прилике за Аргентину, а Пољака једноставно нигде није било

Како су истим резултатом и Мексиканци водили против Саудијске Арабије, они и Пољаци имали су потпуно идентичан скор и гол-разлику, па се очекивало да ће одлучити фер-плеј правило, односно мањи број добијених жутих картона. Ипак, у шестом минуту надокнаде Алдавсари затресао је мрежу Мексиканаца, па се Пољска, ипак, нашла у нокаут фази, а кофере за повратак кућама спаковали су несрећни Мексиканци.

Аргентина је завршила као прва у групи са шест бодова, Пољска је друга са четири бода, толико има и Мексико на трећој позицији, док је последња Саудијска Арабија са три освојена бода.

Аргентинци ће у осмини финала играти са Аустралијом 3. децембра, док Пољску очекује утакмица са Француском 4. децембра.

ДОХА: Стадион “974”, гледалаца 44.000, судија: Дани Макели (Холандија). Стрелци: Мекалистер у 46, Алварез у 67. минуту. Жути картони: Криховјак (Пољска), а Акуња (Аргентина).

ПОЉСКА (4-2-3-1): Шчесни – Кеш, Глик, Кивиор, Бережински (од 72. Једржејчик) – Бјелик (од 62. Шимански), Криховјак (од 83. Пјатек) - Зјелински, Франковски (од 46. Скорас), Швидерски (од 46. Камински) - Левандовски.

АРГЕНТИНА (4-3-3): Е. Мартинез - Молина, Отаменди, Ромеро, Акуња (од 59. Таљафико) – Де Пол, Фернандез (од 79. Пезеља) – Мекалистер (од 84. Алмада), Меси, Ди Марија (од 59. Паредес) – Алварез (од 79. Ла. Мартинез).

А. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести