Арсенал освојио први пехар у сезони

Фудбалери Арсенала победили су Ливерпул у мечу Комјунити Шилда после бољег извођења пенала 5:4. Након 90 минута резултат је био 1:1, а у пенал серији одлучујући је био промашај младог Рајана Брустера.
arsenal
Фото: Tanjug (Andrew Couldridge/Pool via AP)

Тобџије су 16. пут у историји освојиле трофеј Суперкупа и на првом месту вечне листе изједначили се са Манчестер Јунајтедом. Црвени су остали на 15 пехара. Интересантно је да је Арсенал само једном поражен у Комјунити Шилду - 1991. године.

Утакмица на празном Вемблију није обиловала лепотом, што је и очекивано с обзиром да су оба тима још у припремној фази пред почетак сезоне, а више прилика за гол, поготово у другом полувремену, имао је актуелни шампион са Енфилда.

Контолисали су црвени дешавања на терену и у уводном делу првог полувремена, али је Арсенал искористио једну брзу акцију и после додавања Букаје Саке одлични Пјер Емерик Обамејанг је у 12. минуту прецизним ударцем у даљи угао донео предност свом тиму. Тобџије су до краја првог дела меча контролисале игру на терену.

У наставку утакмице Фирмино, Сане и Минамино су покушавали да донесу изједначење Ливерпулу, а иницијатива се исплатила у 73. минуту када је јапански резервиста искористио 'рупу' у одбрани тима из Лондона и рутинским ударцем савладао одличног Мартинеза.

До краја меча није било много узбуђења ни пред једним голом и о освајачу првог пехара у сезони одлучивали су пенали.

Тобџије су биле непогрешиве - Алисона су редом савладали Нелсон, Мејтлан Најлс, Соареш, Луис и Обамејанг, док је у трећој серији непрецизан за Црвене био Брустер. Сигурни извођани пенала у Клоповом тиму били су Салах, Фабињо, Минамино и Џонс.

Сезона у Премијер лиги почиње 12. септембра.

(Спортклуб)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести