Асано скоро као Болт: Брзина је мој адут

БЕОГРАД: Први Јапанац у историји Партизана,Такума Асано, изјавио је да је дошао у Београд да напредује, постигне много голова и допринесе екипи успесима у овој сезони.
takuma asano
Фото: Tanjug (video)

Фудбалски репрезентативац Јапана међу црно-беле стигао је из лондонског Арсенала за милион евра и узео број 11, који је прошле сезоне носио најбољо стрелац Рикардо Гомеш.

Срећан сам што сам добио прилику да дођем у Србију и Партизан, велика је част. Од почетка су сви љубазни према мени. Сви имају велика очекивања од мене и желим да дам све од себе, рекао је Асано на конференцији за новинаре на стадиону у Хумској.

Бивши фудбалер Хирошиме, Штутгарта и Хановера признао је да до скоро није знао ништа о Партизану и српском фудбалу.

Када смо почели да причамо о мом ангажману, кренуо сам да прикупљам информације и гледам утакмице Партизана. Био сам позитивно изненађењен, више него што сам очекивао. Навијачка култура је страствена и веома топла, рекао је Асано.

Додаје да је упознат с податком да је први Јапанац у Партизану.

С људима из Арсенала се нисам саветовао, више с менаџерима. Оно што је пресудило да дођем јесте подршка породице.

Она ми је дала благослов за Србију, каже Асано, признавши да је иза њега тежак период у Арсеналу, посебно због добијања визе. 

Асано би требало да добије одређене бонусе у случају да постигне 18 голова у свим такмичењима.

Наравно да ми је циљ да постигнем што више голова, као и да екипа што више оствари победа. Поред тога, жеља ми је да напредујем, рекао је јапански нападач.

Јасно је да је брзина карактеристика Асана, уз податак да је на 50 метара за само за 0,4 секунде имао слабији резултат од легендарног спринтера Јусеина Болта.

Тачно је то, имао сам такав резултат на мерењу у Штутгарту. Брзина је мој домен, где имам самопоуздање, закључио је Асано.

Тренер Саво Милошевић изразио је задовољство што је Асано дошао у Партизан после дугих преговора.

Јавност зна за сагу око доласка Асана већ месец и по дана. То је неопходан профил играча да подигнемо ниво наше игре, брз је, играо је озбиљне лиге и представља велики квалитет. Надам се да ће се брзо прилагодити, рекао је Милошевић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести