Аустријски фудбалери у сукобу са Савезом пред меч са Србијом

БЕЧ: Атмосфера у табору репрезентације Аустрије, пред дуел са Србијом у квалификацијама за Мундијал, нарушена је због несугласица између фудбалера и челника Савеза због најављеног одласка селектора Марсела Колера.
Janko i Arnautovic/Fonet
Фото: FoNet

Аустријски савез одлучио је да се растане са Колером на крају ових неуспешних квалификација, што се није допало играчима као што су Марко Арнаутовић и Марк Јанковић који су јавно критиковали челнике, а сада им се придружио и капитен Јулијан Баумгартлингер.

"Подржавам Арнаутовића који је критиковао Савез, али сада је битно да се сконцентришемо на меч са Србијом. Комуникација између Савеза и играча није добра, информације цуре са друге стране и то отежава ситуацију. Рекли смо све председнику Савеза, мислимо да смена Колера није решење", рекао је Баумгартлингер алудирајући да су фудбалери о смени селектора сазнали из медија.

Селектор Марсел Колер не сматра да је његова селекција ослабљена због отказа шесторице фудбалера из разних разлога, међу којима су кључни Давид Алаба, Марсел Забицер, Себастијан Предл и други, али се Марко Арнаутовић опоравио од прехладе.

"Много играча жели да се докаже, играћемо пред пуним стадионом и то ме радује на мом опроштају у Бечу. Фудбалери морају да покажу да ситуација неће утицати на њих, неопходно је да буду сконцентрисани", навео је Колер.

Он веома цени репрезентацију Србије која би победом у Бечу обезбедила место на Мундијалу у Русији.

"Србија користи све своје шансе, на корак су од пласмана, али верујем у добар резултат ако будемо одиграли као што знамо", закључио је Колер.

Утакмица између Аустрије и Србије игра се сутра од 20.45 на стадиону "Ернст Хапел".

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести