Азар демантовао да жели да се врати у национални тим Белгије

ЛОНДОН: Фудбалер Реала Еден Азар одбацио је данас могућност да заигра за репрезентацију Белгије у квалификацијама за Европско првенство, које ће бити одржано 2024. године, преносе британски медији.
azar, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Alastair Grant)

Азар (32) је после Светског првенства у Катару најавио да се повлачи из националног тима Белгије. Поједини локални медији су најавили могућност да Азар поново заигра за "црвене ђаволе".

"Не могу себе да замислим да будем резерва у Реалу, а онда да играм за репрезентацију Белгије. Не враћам се, то је 100 одсто сигурно. Нисам ни помислио на то", рекао је Азар у интервјуу за белгијско издање ХЛН-а.

Он је признао да је пре неколико дана разговарао и са белгијским краљем Филипом.

"Краљ Филип ме је позвао, али остаје међу нама оно о чему смо разговарали. У фудбалу никада не би требало рећи 'никад', али ја имам друге ствари, којима морам да се бавим. Желим да више времена проводим са породицом. Нећу да променим своју одлуку. Почео сам да размишљам о повлачењу из репрезентације после Европског првенства. Тада сам много тренирао, повредио сам се и нисам могао да играм против Италије. Тони Крос је напустио репрезентацију Немачке пре две године и рекао ми је да ужива са својом децом док су други играчи са националним тимом", додао је фудбалер Реала.

Азар је за репрезентацију Белгије одиграо 126 утакмица и постигао је 33 гола.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести