Бачка победом над Борцем побегла са дна табеле

БАЧКА ПАЛАНКА: Фуд­ба­ле­ри ОФК Бач­ке су, у ни ма­ло ле­пој фуд­бал­ској пред­ста­ви, ус­пе­ли те­шком му­ком да стиг­ну до чи­та­вог пле­на победом над Борцем из Чачка (1:0). По­бе­да до­ма­ћих је са­свим за­слу­же­на, али је мо­гло да бу­де и дру­га­чи­је.
ofk backa
Фото: Илустрација

Пр­во по­лу­вре­ме је про­те­кло у ве­о­ма ло­шој игри, с ма­лим бро­јем шан­си на обе стра­не. Гре­ши­ло се у до­да­ва­њи­ма, не­по­треб­ним дри­блин­зи­ма, а лоп­та је ви­ше би­ла у по­се­ду до­ма­ћих. Тре­нер го­сти­ју Спа­сић је већ по­сле три ми­ну­та игре био при­ну­ђен да из­вр­ши из­ме­ну, јер се при­ли­ком стар­та на лоп­ту по­вре­дио Пе­ри­шић. Пр­ви шут у оквир го­ла бач­ко­па­ла­нач­ких игра­ча бе­ле­жи­мо тек у 21. ми­ну­ту, ка­да је Спре­мо бу­квал­но до­дао лоп­ту про­тив­нич­ком гол­ма­ну. Ча­ча­ни су има­ли је­дан до­бар по­ку­шај из да­љи­не, ко­ји је гол­ман Је­врић те­шком му­ком за­у­ста­вио.

На­ста­вак ни­је до­нео ни­шта бо­љу игру. Бач­ко­па­ла­нач­ки и ча­чан­ски фуд­ба­ле­ри су на­ста­ви­ли у истом рит­му и оправ­да­ли епи­тет дер­би­ја за­че­ља. Чак је и до­ма­ћа пу­бли­ка по­ви­ци­ма по­зи­ва­ла до­ма­ће игра­че да поч­ну да игра­ју. У 66. ми­ну­ту је тре­нер ОФК Бач­ке Ми­ло­ше­вић на­пра­вио ис­по­ста­ви­ће се - до­бар по­тез, из­ву­кав­ши из игре Ба­ла­ба­но­ви­ћа ко­јег је за­ме­нио Лу­ко­вић. Че­ти­ри ми­ну­та ка­сни­је, Бо­рац је у кон­три имао фе­но­ме­нал­ну при­ли­ку да до­ђе у вођ­ство и мо­жда ре­ши пи­та­ње по­бед­ни­ка. На­и­ме, на­пад Ча­ча­на је те­као по де­сној стра­ни, где је ис­пао из игре гол­ман Је­врић.

Лоп­та је упу­ће­на на дру­гу стра­ну ка сло­бод­ном Ли­ми ко­ји је са­мо тре­бао да за­тре­се пра­зну мре­жу Па­лан­ча­на. Ме­ђу­тим, тра­ља­во је шу­ти­рао, а је­дан до­ма­ћи играч је ус­пео да за­у­ста­ви лоп­ту тик ис­пред гол-ли­ни­је. По не­пи­са­ном фуд­бал­ском пра­ви­лу, усле­ди­ла је ка­зна три ми­ну­та ка­сни­је, ка­да је у обе­ћа­ва­ју­ћем на­па­ду Па­лан­ча­на чу­вар мре­же Бор­ца не­про­пи­сно за­у­ста­вио Ма­ка­ри­ћа пред сво­јим го­лом. Су­ди­ја је са за­др­шком по­ка­зао на бе­лу тач­ку, а си­гу­ран из­во­ђач је био „ре­зер­ви­ста“ Че­ко­вић.

Све у све­му, по игри бач­ко­па­ла­нач­ки су­пер­ли­гаш ни­је за­слу­жио по­бе­ду, али пи­шу се три бо­да. Ча­ча­ни су по­сле утак­ми­це има­ли пу­но за­мер­ки на су­ди­ју Ше­гр­та због до­су­ђе­ног пе­на­ла, а уства­ри би тре­ба­ли да бу­ду љу­ти на свог игра­ча Ли­му, ко­ји се про­пи­сно из­бла­ми­рао пред бач­ко­па­ла­нач­ком пу­бли­ком.

Д. Зо­рић

 

БАЧ­КА ПА­ЛАН­КА: Ста­дион „Слав­ко Ма­ле­тин – Ва­ва“, гле­да­ла­ца: 1.500, су­ди­ја: Ше­грт (Бе­о­град). Стре­лац: Че­ко­вић у 73. ми­ну­ту (из је­да­на­е­стер­ца). Жу­ти кар­то­ни: Ба­ша­но­вић (ОФК Бач­ка), а Ба­јић, Ду­по­вац, Кне­же­вић и Ја­њу­ше­вић (Бо­рац).

ОФК БАЧ­КА: Је­врић 7, Ба­ша­но­вић 6, Спре­мо 6, Бје­лош 8, Жив­ко­вић 7, Кли­су­ра 7, Ђо­рић 6, Ба­ла­ба­но­вић 6 (Лу­ко­вић 7), Ра­ди­но­вић 6 (Ма­ка­рић 7), Три­ву­но­вић 7, Ив­ко­вић 6 (Че­ко­вић 7).

БО­РАЦ: Ба­јић 6, Об­ра­до­вић 6, Пе­ри­шић – (Ја­њу­ше­вић 6), Ду­по­вац 6, Ота­ше­вић 7, Ча­ђе­но­вић 6, Зо­ће­вић 6, Фи­ли­по­вић 6 (Ку­ве­љић -), Ли­ма 5, Кне­же­вић 6, Ста­ме­нић 6.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести