Бачкотополчани огорчени после пораза у Новом Пазару

Фудбалери ТСЦ –а су, на отварању пролећног дела сезоне, изгубили на гостовању у Новом Пазару (1:2), иако су све до финиша меча имали предност.
ФК Нови Пазар/ Радин и Цветковић (ТСЦ) у дуелу с Гаврићем (Нови Пазар)
Фото: ФК Нови Пазар/ Радин и Цветковић (ТСЦ) у дуелу с Гаврићем (Нови Пазар)

Бачкотополчани нису ни играли слабо, успели су да поведу, а пре водећег гола, после интервенције из ВАР собе, поништен им је пенал.

Наиме, одбрамбени играчи Пазараца Јоксимовић и Рубежић су са лопом почистили и Јовановића, који је био у сјајној ситуацији. Наравно, тренер ТСЦ–а Жарко Лазаетић је после меча био огорчен.

– Могу три дана да причам о утакмици, али немам ништа од тога што су судије констатовале да нас је ВАР оштетио против Партизана јесенас и није свирао пенал на 1:0. Исто тако, нећу имати ништа од тога што су нас и у Пазару оштетили – казао је Жарко Лазетић, а потом додао:

– ВАР је поништио одлуку судије, а Јовановић је због повреде зглоба морао да изађе из игре, наводно одбрамбени играчи су пре њега „закачили лопту“ и тако даље. Кажњавали су ме већ јер причам, али не могу да спустим главу у земљу и да кажем да је све било уреду. Мислим да је тај моменат покварио утакмицу, генерално. Било је пуно ситуација које су биле такве... Да их не коментаришем ја, има стручњака. То је бацило сенку на меч.

Лазетић је истакао да ће да анализира меч у Новом Пазару и да погледа шта је лоше урађено у припреми утакмице. Још једном је нагласио и да није задовољан радом екипе главног арбитра Јована Шегрта.

– Утисак који имам пре анализе је да нисмо имали равноправне услове. Сви при-

чамо о трећем месту, борићемо се, има још много утакмица, ништа епохално се није десило, али ако буде ишло у овом смеру, сигурно је то да неће да буде добро ни фудбалу у целини, ни нама као клубу.

ТСЦ је повео у 64. минуту голом Саше Јовановића, домаћин је преокренуо погоцима Бојице Никчевића  и Слободана Станојловића у 89. Стрелац победоносног гола Пазараца је иначе играч ТСЦ-а на позајмици у граду крај Јошанице.

– Честитам Слоби Станојловићу, драго ми је да му добро иде. Он је наш играч, нисмо хтели да стављамо клаузуле да не може да игра против нас, наравно да нас боли овај гол. Он дечко ради за себе, бори се, нека се добро покаже и немам ништа против. Вероватно је радом и залагањем заслужио да овако одлучи утакмицу – објаснио је Лазетић.

Бачкотополчани су после пораза остали трећи на табели са 39 бодова,  седам мање од другопласираног Партизана и бодом више од четвртопласираног Чукаричког. У слеећем кругу на свом терену дочекују крушевачки Напредак, који је у овом колу изгубио од Партизана.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести