БАЧКОТОПОЛЧАНИ СПРЕМНИ ЗА СЕВЕРНОВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ: Суботичани велики дужници

Фудбалери ТСЦ-а су победом против лучанске Младости учврстили треће место на табели Суперлиге Србије, али и даље су жељни доказивања.
1
Фото: Дуел Јовановића (ТСЦ) и Станојева (Спартак) у Бачкој Тополи, фото: ТСЦ

За то већ имају прилику данас од 18 часова када се у северновојвођанском дербију, у Суботици, састају са Спартаком (18). „Плави голубови“ су велики дужници ТСЦ-а, јер су у јесењем делу сезоне победили у Бачкој Тополи (2:0).

– Спартак је специфична екипа, код куће губе утакмице, а у гостима освајају бодове. Имају доброг тренера који уме да наметне оно што жели, а екипа га у томе прати. Како време пролази све су бољи и без сумње биће неугодан противник. Постоји ривалитет између нас, чини ми се да су Суботичани мотивисанији на мечевима против нас – констатовао је Лазетић.

Он верује да је његова екипа генерално у добром моменту.

– Против Лучанаца постигли смо четири гола – рекао је Лазетић. – Ако желимо победу у мечу са Спартаком, мораћемо више да се крећемо и желимо лопту. Не смемо да дозволимо да се утакмица сведе на индивидуалне дуеле. Ово је дерби што даје додатну мотивацију. У овој полусезони не играмо под оптерећењем европских мечева и верујем да ћемо да будемо на максимуму, који је неопходан за резултат који желимо.

Одбрамбени играч Горан Антонић изразио је уверење да ће ТСЦ да пружи квалитетну партију и да позитиван исход неће да изостане.

– Спартак је много поправио игру у наставку сезоне. Видели смо их на мечу против Чукаричког и коме су се вратили после два примљена гола.  Захваљујући само одличној интервенцији голмана Филиповића нису победили у самој завршници. Бодови су потребни и нама и њима, тако да ће до краја да буде тешко и неизвесно – казао је Антонић.

 Ђаковац се опоравио од повреде, али Цветковић још увек није потпуно фит, тако да ће тренер Лазетић поново морати да направи одређене измене.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести