Бајић дебитовао ремијем са Металцем

Подела плена крај Тисе, Бечеј – Металац 1:1 (0:1)! Рекло би се реалан исход окршаја Бечејаца и гостију из Горњег Милановца.
lopta tanjug.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Јер, Металац је био бољи у првом полувремену, поготово првих двадесетак минута, а момци са Тисе у наставку, нарочито уласком Чедомира Томчића у игру. Тако је нови шеф стручног штаба Бечеја Душан Бајић дебитовао, с резултатског аспекта, половично, али имајући у виду чињеницу да ове полусезоне домаћи терен није предност Бечејаца и рејтинг гостују, онда се мора бити задовољан оствареним.

Гости су, стиче се утисак, изненадили домаћина изузетно агресивним почетком. Већ у четвртом минуту Кецап је шутирао са двадесетак метара искоса с леве стране, а  Радовић маестрало извадио лопту из левог горњег угла. Наставили су Шумадинци с притиском и такав начин игре донео им је предност у 20. минуту. Анђић је из не много обећавајућег напада идеално упослио Стефана Илића, који је претрчао чуваре и када му је голман Радовић кренуо у сусрет рутински послао лопту у супротан доњи леви угао. Још неколико  минута су гости контролисали игру, имали лопту више у поседу, али без изгледних прилика. Бечејци су први пут припретили у 37. минуту, кад је, после центаршута Дражића, Ковачевић главим шутирао, а голман гостију избио ван терена. Након убавицања из угла, Јелић је код друге стативе шутирао, али је шут изблокиран.

У наставку су пуну доминацију имали Бечејци, али без претњи по гол до 69. минута. Тада је, најзад, Лазић идеално центрирао из угла и први стрелац у редовима прволигаша са Тисе Младен Ковачевић потврдио голгетерски њух, пошто се нашао на правом  месту и главом послао лопту у мрежу.

Пет минута касније, Лазић је проиграо Томчића, који проналази Дражића у срцу казненог простора гостију, али његов атрактивни покушај преко главе је био лак плен за голмана гостију. Минут касније нови напад Бечејаца, а сада Цветковић главом послао лопту за мало крај гола. Шансу утакмице, вредну преостала два бода, промашио је Ерак у 85. минуту. Нови добар напад домаћина завршио се изванредним програвањем Томчића до Ерака, који неометан са неких осам метара шутира преко гола.

Имајући у виду да су услови за игру били нефудбалски, терен замрзнут, а у наставку се површински слој почео отапати и било је много клизања и падања, температура ваздуха у минусу, онда актерима на терену, као и навијачина на трибини, треба одати  поштовање.                                    

В. Јанков

 

БЕЧЕЈ: Градски стадион крај Тисе, гледалаца: 300. Судија: Томић (Београд). Стрелци: Ковачевић у 69. минуту за Бечеј, а Илић у 20. минуту за Металац. Жути картон: Мијаиловић (Металац).

БЕЧЕЈ: Радовић 7, Мандић 7, Станојев 7, Цветковић 7, Краговић 7, Јелић 6,5 ((од 56. Томчић 7,5), Радић 6,5 (од 68 Ерак -), Рахић 7, Лазић 7, Дражић 7, (78. Кнежевић -), Ковачевић 7,5.

МЕТАЛАЦ: Костић 7, Мијаиловић 7, Кораксић 7, Филиповић 7, Вукадин 7, Анђић 7, Крстић 7, Кецап 6,5 (од 78. Радојичић -), Ивановић 7,5 (од 75. Савић -), Томић 6,5 (од 69. Ровчанин -), Илић 7,5.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести