Бајић, ТСЦ: У Турској постављене основе за нови модел игре

БАЧКА ТОПОЛА: Стручни штаб ФК ТСЦ задовољан је урађеним током припрема за други део сезоне у Суперлиги, који за екипу из Бачке Тополе почиње у петак утакмицом са Војводином у Новом Саду.
t
Фото: Fudbaleri TSC-a su u Turskoj odigrali tri pripremne utakmice/FK TSC

Помоћни тренер Душан Бајић истакао је да за непуне четири недеље припрема, које су почеле у Бачкој Тополи, а затим настављене у Турској, није било повреда играча, те да су се сви из Анталије вратили здрави и спремни да у финишу припрема додатно напредују.   

Према његовим речима, током припрема су постављене и основе за нови модел игре који ће ТСЦ неговати у будућности.

То је један процес који не може да се уради у непуне четири недеље, али су основе постављене, а ми ћемо тај модел свакако даље развијати.Очекујем да ћемо у Суперлиги поправити одбрамбени сегмент игре, да ћемо примати мање голова, а с друге стране да ћемо задржати ефикасност, која  краси екипу, рекао је Бајић.

Он се осврнуо и на резултате које је екипа остварила у четири припремне утакмице.

У последњој припремној утакмици играли смо са тузланском Слободом и  победили са 2:1.Важно је да у првенство улазимо с победом иза себе, поручио је.

У Турској ТСЦ је одиграо три утакмице са веома озбиљним екипама.Порази од бугарског Лудогореца (1:2) и Олимпика из Доњецка (2:3) и реми са руским Арсеналом из Туле (0:0) нису за бригу, већ за лекцију.

То су екипе које су у овом тренутку вероватно квалитетније од наше, али је нама то било веома значајно искуство,  рекао је Бајић.

ТСЦ је полусезону завршио на осмом месту са 27 бодова, а у петак игра прву утакмицу наствака првенства са Војводином у Новом Саду. 

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести