Бајша тријумфовала на фудбалском турниру у Бачком Градишту

Нови војвођански лигаш Бајша из истоименог места тријумфално је окончала учешће на традиционалном, 10. по реду, летњем фудбалском турниру, у организацији најстаријег клуба имена Војводина из Бачког Градишта.
bajsa
Фото: Dnevnik.rs

Нови војвођански лигаш је оправдао епитет фаворита и у финалу савладали новог подручног лигаша Милетић из Мошорина са 3:1. Треће место без борбе припало је домаћину, јер четврти учесник, Други октобар из Кумана, није допутовао другог дана турнира. Тако су Банаћани ставили мрљу на бачкоградиштанском јубиларцу, мада је организатор наменуо пехар и четвртопласираној екипи.

„Куманчани су нас довели у неугодну ситуацију, па смо се договорили да другог дана турнира играмо утакмице по једно полувреме, како нама као домаћину не би пропао термин. У првој утакмици реванширали смо се Мошоринцима за пораз првог дана турнира, када смо наступили са комбинованим саставом и изгубили 0:1, те головима Димитрија Вејина (два) и Ненада Кудрића победли са 3:0. Честитке Бајшанима на освојеном турниру и хвала свима који су нас подржали у организацији јубиларца“, рекао је председник бачкоградиштаске Војводине Горан Кудрић.

Првог дана, поред минималне победе Милетића над Војводином, Бајша је савладала Други октобар са 7:0, па је то највероватније био разлог што се Куманчани у недељу нису појавили у Бачком Градишту. Наредна провера Војводине је 5. августа у Банатском Деспотовцу и утакмица против Младости, коју ће угостити 12. августа, а у међувремену ће 9. августа угостити и Искру из Куцуре.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести