Бараж за попуну Сремске лиге: Јандрић за тријумф Борца

​​​​​​​Крушедол - Борац 0:3 (0:2)
Borac Martinci
Фото: Фудбалери Борца из Мартинаца, фото: приватна архива

КРУШЕДОЛ: Стадион Крушедола, гледалаца: 250, судија: Љубинковић (Рума). Стрелци: Ковачевић у 6. и Т. Вулетић у 40.и 90. минуту. Жути картони: Милошевић, З. Клајић, Цурковић (Крушедол), а Вукадиновић, Шарчевић и Јовелић (Борац). Црвени картон: Којић (на клупи Крушедола).

КРУШЕДОЛ: Тувеyић 6, Пејић -(Марчетић 7), Миланов 6, Гостојић 6, З. Клајић 6, Вучетић 6, Моравек 6 (Бураји), Ћук 6 (Цураковић), Јовановић 6, Радуловић 6, Милошевић 6.

БОРАЦ: Јандрић 10, Коплић 8 (Аврамовић), Т. Вулетић 9, Р. Малешевић 8, Дамјановић 8, Жилић 8, Томшић 8, Ковачевић 8 (Марицки), Вукадиновић 8 (Јовелић), Василић 8, Шарчевић 8.

У правој првенственој утакмици, гости су изненадили и игром и ефикашношћу. Како су и најављивали желели су да се реванширају за изненађујући пораз код куће од 2:1. Домаћини са друге стране као да су били преплашени важношћу утакмице. Искусни ривал је то искористио и повео са 2:0. У финишу првог полувремена Крушедол није искористио ни пенал, пошто је голман Борца одбранио шут. Уз то Јандрић је одбранио још читав низ других удараца и заслужио је чисту „десетку“.

У наставку слушана је иста песма: домаћи тим је и даље играо у грчу, а гости су знали шта хоће. Желели су да остану у Сремској лиги и то су и игром и резултатом заслужили.       

С. Радуловић

Хајдук (В) - Словен 4:1 (3:1)

ВИШЊИЋЕВО: Стадион Хајдука, гледалаца: 700, судија Ранисавић (Сремска Митровица). Стрелци: Ветеха у 3, 9. и 43.и Радовановић у 74. (из пенала) за Хајдук, а Калајyић у 41. минуту за Словен. Жути картони: Дер, Станић, Недић (Словен), а Ковачевић, Стојаковић, Личанин, Грбатинић (Хајдук).

ХАЈДУК: Митровић 7, Ковачевић 7, Ђорђевић 7, Стојаковић 7, Личанин 7 (Станковић), Ветеха 9, Грбатинић 7 (Марковић), Грујичић 7, Њежић 7, Перић 7, Радовановић 8.

СЛОВЕН: Дер 8, Топић 7, Станић 7, Калајyић 7, Недић 7, Батањски 6, Ђорђевић 6, Бирињи 6, Адамовић 7, Видовић 6, Бошковић 7.

У првој утакмици Румљани су славили са 2:1, али је бољу игру у првом полувремену домаћин валоризовао с три ефектна гола. Сва три је постигао брзоноги Владимир Ветеха.

У наставку Румљани су покушавали да постигну још један гол који би их оставио у Сремској лиги. Али, били су немоћни да било шта ураде, јер су  домаћини играли чврсто у одбрани. Уз то гости су направили и прекршај у свом казненом простору за најстрожу казну, а Радовановић је био сигуран са беле тачке.

Тако су се фудбалери Хајдука после неколико година играња у нижим ранговима, заслужено вратили у Сремску лигу.

Б. Рокнић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести