Бараж за СП: Хрвати са Грчком, дерби Шведске и Италије

Жребом у Цириху одређени су парови баража за Светско првенство 2018. године. Тако ће се састати: Северна Ирска – Швајцарска, Хрватска – Грчка, Данска – Република Ирска и Шведска – Италија.
world cup rusia
Фото: Dnevnik.rs

Осам најбољих другопласираних селекција из квалификација нашло се у два шешира. Швајцарска, Италија, Данска и Хрватска у првом, односно Шведска, Северна Ирска, Грчка и Република Ирска у другом.

Од другупласираних репрезентација из недавно завршених квалификација, само Словачка није стекла право да игра додатне мечеве за пласман на Мундијал, јер је на крају такмичења била најгора другопласирана.

Прве утакмице баража играју се 9. и 11. новембра, а реванши 12. и 14, а прве извучене репрезентације биће домаћини на старту такмичења.

У преостала два меча баража осталих квалификација играју Перу против Новог Зеланда, односно Хондурас – Аустралија, а чекају се још три места за пут у Русију из афричких квалификација.

Светско првенство игра се у Русији следеће године, од 14. јуна до 15. јула, а жреб за Мундијал одржаће се у Кремљу (Москва) 1. децембра.

Фото: Fernando Jero tokom žreba za baraž za SP, foto: EPA (CHRISTIAN MERZ)

Европски бараж за Светско првенство

Северна Ирска – Швајцарска

Хрватска – Грчка

Данска – Република Ирска

Шведска – Италија

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести