Бараж за СП: Иванчић респектује Финце, агресивни, опасни из прекида...

Крагујевачка хала “Језеро“ биће поприште првог меча баража за пласман на Светско првенство у Литванији 2021. године у футсалу између репрезентација Србије и Финске, који је заказан за данас од 18 сати.
ФСС/Футсал репрезентација Србије након победе над Француском
Фото: ФСС/Футсал репрезентација Србије након победе над Француском

Реванш меч игра се 10. новембра у месту Ванта, надомак Хелсинкија.

Првобитно је ова утакмица требало да буде одиграна у нишком „Чаиру“, који је у међувремену претворен у привремену ковид болницу. На предлог Николе Фржовића, директора Радничког и некадашњег секретара КМФ Економац, одлучено је да нови домаћин буде град Крагујевац.

Наши репрезентативци окупили су се пре четири дана у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, а од пре два дана су своју нову базу нашли у крагујевачком хотелу „Шумарице“. Репрезентативци Србије (укључујући стручни штаб и функционере) тестирали су се у среду на коронавирус и сви су негативни.


Састав „орлова”

На списку селектора Горана Иванчића налази се петнаест играча: голмани Немања Момчиловић (Винтерспорт, Ниш) и Јаков Вулић (Црвена звезда), играчи Нинослав Алексић (Нови Пазар), Давор Поповић (Винтерспорт, Ниш), Страхиња Петров (Мантова, Италија), Денис Рамић (Нови Пазар), Милош Стојковић (Црница, Хрватска), Драган Томић (Хале Гоик, Белгија), Стефан Ракић (Мостар, БиХ), Павле Пешић (ФОН, Београд), Лазар Милосављевић (Црвена звезда), Марко Пршић (ФОН, Београд), Јован Лазаревић (Хале Гоик, Белгија), Марко Радовановић (ФОН, Београд) и Милош Симић (Халадаш, Мађарска).


Селектор Србије Горан Иванчић скенирао је Финску из свих углова:

– Најпре бих истакао значај наших пријатеља Миће Мартића и Душка Матића за напредак финске репрезентације, која је савладала Шпанију и Француску, играла нерешено са Италијом. Са те стране, доза респекта мора да постоји. Снимили смо их на осам утакмица, дисциплиновани су у игри и агресивни, поготово у првој линији одбране. Примају мало голова и опасни су из прекида. Проблем би могле да буду чак и лопте, у две утакмице биће различитих произвођача. Биће неопходно прилагођавање – рекао је селектор орлова Горан Иванчић.

Репрезентација Финске јуче је допутовала у Србију чартер летом из Хелсинкија у Ниш, одакле је аутобусом продужила за Крагујевац. Чета селектора Хрвата Мића Мартића тренирала је у „Језеру” у време одигравања меча.

Љубитељи футсала у Србији моћи ће да гледају преносе (ТВ Арена спорт) обе утакмице баража између Србије и Финске (6. новембра из Крагујевца и 10. новембра из Ванте – од 18 сати). Познато је и ко ће делити правду изабраницима селектора Горана Иванчића на последњој препреци за Мондијал: у првом дуелу – Португалци, у реваншу – Мађари.   

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести