Бараж за Српску лигу Војводина: Преокрет „пивара” у финишу

​​​​​​​Југовић - ЧСК Пивара 1:3 (0:0)
fudbalska lopta
Фото: Tiker

КАЋ: СЦ „Сигет”, гледалаца 1000, судија: Н. Yомбић (Стара Пазова), стрелци: Рис у 47. за Југовић, Ивковић у 61, Обрадов у 83. и Вујошевић у 85. минуту за ЧСК Пивару. Жути картони: Ћеран, Чичак, Рис, Јакшић, Николић, Павловић (Југовић).

ЈУГОВИЋ: Младеновић 7, Вулетић 6,5, Ћеран 6, Срдић 6,5 (Милојевић), Чичак 6,5 (Ђаковић), Рис 7, Јакшић 7, Терзић 6, Николић 6, Бубњевић 7, Плавшић 7 (Павловић).

ЧСК ПИВАРА: Танкосић 7, Вујошвић 8, Зирић 7, Миланов 6 (Обрадов 7,5), Јевтић 7, Танасић 7,5, Јовић 7, Шљиванчанин 7 (Тасић 7), Тривуновић 8, Јованић 7, Ивковић 7,5.

ЧСК Пивара је, после боље игре у финишу, славио у првом мечу баража за попуну Српске лиге - Војводина, али победа је остала у сенци тешке повреде Павла Шљиванчанина.

Намерили су се гости на чврстог противника. Први су припретили Каћани, после соло продора Јакшића, крај друге стативе нашао се Терзић и шутирао, а на линији гола, лопту је у поље избио Зирић. Узвратио је брзоноги Ивковић ударцем са дистанце, али лопта је закачила неког из одбране и завршила у корнеру.


Тешка повреда Шљиванчанина

У 43. минуту, после прекршаја, на трави је остао да лежи убојити нападач „пивара” Павле Шљиванчанин. Јаукао је од болова, па је, после пет минута, колима хитне помоћи пребачен у Ургенти центар, где је констатован да му је напукла фибула, стављн му је „гипс“, али једно време нападач ЧСК „Пиваре“ ће морати да паузира.


Под утиском повреде једног од најбољих играча, ушли су гости у наставак, а у 47. минуту, после центаршута Владе Бубњевића, Марко Рис је лопту захватио волејем и погодио угао за велику радост навијача. Успели су гости у тим тренуцима да успостав равнотежу, што је уродило плодом. Вујошевић је центрирао, Тасић је главом спустио лопту, а Ивковић је био неумољив за поравнање резултата.

„Пивари” су шансу за преокрет имали преко резервисте Огњена Обрадова, избегао је офсајд замку, али голман Младеновић спречио је најгоре. Још једном су домаћини припретили, све је урадио Плавшић, а Терзић са само неколико метара није успео да превари одлично постављеног Танкосића.

У финишу, технички боље покована екипа и са више снаге, ЧСК Пивара, стигла је до вођства. Резервиста Обрадов је прихватио лопту и савладао Младеновића. Два минута касније, најбољи актер Новак Вујошевић је после комбинације навалног реда погодио угао за коначан резултат и мирнији реванш у Челареву.

М. Поповић

Слога - Војводина (П) 2:2 (0:1)

ЧОНОПЉА: Стадион Слоге, гледалаца 1500, судија: Н. Ћирић (Суботица), стрелци: Вемић у 70. Пурић у 86. (из пенала) за Слогу, Нинић у 36. Јевтић у 55. минуту за Војводину. Црвени картон: Магде (Војводина).

СЛОГА: Лебовић 8, Штрбац 7 (Вукас 7), Кемељ 7, Видовић 7,5, Вемић 8,5, Нинковић 7,5, Рајчањи 7, Коњовић (Милошевић 7), Кнежевић 7, Пурић 7,5, Стојшић 7.

ВОЈВОДИНА: Магда 7,5, Џајски 7, Живанов 7, Јешић 7,5, Јевтић 8, Богдановић 7,5, Калајџија 7 (Шимић), Кнежевић 7, Нинић 8, Малбашки 6,5 (Динић), Влаучић 7.

На почетку меча Пурић је имао прилику да доведе домаће у вођство, међутим, голман Магда је био сигуран. Мало касније, поново прилика за Слогу, али Вемић није био прецизан.

Перлежани су прву прилику искористили. Јешић је добро извео корнер, Владимир Нинић скочио и главом савладао Лебовића. Слога је могла брзо да изједначи, али Стојшић је са осам метара шутирао поред стативе. У завршници  првог дела домаћини су имали још неколико прилика, преко Вемића, Стојшића, Пурића, али гола није било. Калајџија је у 53. минуту шутирао са шест метара, али Лебовић је ногом избацио лопту у корнер.

Два минута касније гости су извели брз напад и Јевтић је са 18 метара повисио предност. Слога је смањила у 70. минуту. Никола Вемић је побегао одбрани Војводине, голман Магда кратко одбио лопту, а Вукас је пласирао у мрежу. 

Драматично је било у последњих пет минута, поготово после искључења голмана Магде. Срушио је Вемића када је требао да постигне погодак, а са беле тачке реализатор је био Пурић.

Последњу шансу гости су имали преко Џајског, са 18 меетара је шутирао у угао, али одлични Лебовић избацио је лопту у поље.

С. Стојиљковић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести