Барселона продаје Де Јонга због финансијских проблема

БАРСЕЛОНА: Челници Барселоне планирају да продају Френкија де Јонга због финансијских проблема, а највеће интересовање за холандског фудбалера показао је Манчестер јунајтед, преноси шпански спортски лист "Марка".
barselona, fk barselona
Фото: FC Barcelona

Де Јонг је већ сарађивао са новим менаџером Манчестер јунајтеда Ериком тен Хагом од 2017. до 2019. године у Ајаксу.

Шпански медији наводе да је Барселона спремна да "жртвује" холандског фудбалера због финансијских проблема. Каталонски клуб је већ саопштио Де Јонгу да може да потражи нови клуб, али се само чека одговор холандског репрезентативца, јер он жели да наредне сезоне игра у Лиги шампиона.

"Марка" истиче да су представници енглеског клуба спремни да издвоје 60 милиона евра за Де Јонга, као и још 20 милиона евра кроз разне бонусе, а наводно је Барселона спремна да прихвати ову понуду.

Једини проблем у реализацији трансфера могла би да буде чињеница да Манчестер јунајтед наредне сезоне неће играти у Лиги шампиона, већ у Лиги Европе, али Тен Хаг тврди да ће убедити Де Јонга да прихвати понуду да настави каријеру у екипи са "Олд трафорда".

Де Јонг (25) је стигао у Барселону 2019. из Ајакса за 75 милиона фунти, а има уговор са каталонским клубом до јуна 2024. године.

Шпански медији наводе да ће Тен Хаг морати да доведе најмање једног везног фудбалера, пошто су клуб напустили Пол Погба, Немања Матић и Хуан Мата.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести