Башић: У Лазаревац идемо по три нова бода

Имали су фудбалери Војводине нешто дужи одмор у првенству, пошто је за 19. октобар одложен њихов сусрет и велики дерби с Црвеном звездом.
2
Фото: ФК Војводина

Искористили су то ученици тренера Милана Раставца да се освеже, али и да додатно пораде на физичкој спреми, како би у наставку такмичења били још јачи, спремнији и бољи. Колико су у науму успели, односно да ли је њихова и до сада сугестивна игра добила неке додатне, охрабрујуће и још лепше обрисе, моћи ће да провере сутра, када их очекује гостовање у Лазаревцу и сусрет с домаћом Колубаром.

Помоћни тренер “старе даме” Милош Башић оптимиста је пред полазак на пут, подвукавши чињеницу да су пред клубом као што је Војводина увек велика очекивања.

– Пре свега, циљ нам је да наставимо с добрим партијама и да продужимо њихов континуитет - подвукао је Башић. - Желимо да контролишемо игру и доминирамо на терену, иако знамо шта нас чека у Лазаревцу. Колубара има неугодан и дисциплинован тим, екипу која је састављена од играча који негују специфичан начин фудбала. Ту мислим да користе добре блокове, организовану одбрану, ефикасну транзицију и имају изузетне прекиде. За све то смо се припремали током протекле недеље и верујем да ћемо успети да наметнемо нашу филозофију. И да се, наравно,  вратимо у Нови Сад са читавим пленом.

Тренер Раставац, како ствари стоје, моћи ће да рачуна на готово све првотимце, а ван строја су Владимир Милетић, као и Урош Николић, који се и даље опоравља од повреде, али је увелико почео да ради.

– Милетић је болестан, док је Урош Николић почео с тренинзима и очекујемо да ће се придружити остатку екипе током наредне недеље. Сви остали момци су спремни, али имамо данас још један тренинг, тако да ће тек после њега шеф стручног штаба да одлучи ко ће бити у конкуренцију за тим.

Башић је додао и то да је екипа искористила паузу како би се што боље припремила за све изазове који јој предстоје.

– Припремали смо се за неке нове сегменте игре, поготово за дуеле с екипама каква је Колубара и које желе мало више да се бране. Пауза нам је користила и да подигнемо ниво физичких способности, а играчи су, уз то, имали довољно времена и да се одморе –  додао је Милош Башић.

Сусрет Колубара – Војводина на програму је сутра од 19 часова, уз  пренос на каналу ТВ Арена спорт 5.   

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести