Батак: Партизан и ми да покажемо да смо најбољи у Србији (видео)

Сезона је за фудбалере Војводине почела још крајем јуна прошле године, када су почели квалификације за Лигу Европе с Бокељом. Од тада су нанизали чак 45 такмичарских утакмица, а најважнија од њих, испоставило се, следи им у среду.
Radoslav Batak
Фото: FK Vojvodina/Radoslav Batak

Црвено-бели гостују Партизану у реванш дуелу полуфинала Купа Србије, а награда победнику биће пласман у финале, 27. маја на “Карађорђу”. У првом сусрету између ова два ривала победника није било, мреже су мировале, па ће данас на стадиону у Хумској две одличне екипе водити битку за обезбеђивање учешћа у утакмици за вредан трофеј.

- Пред нама је најзначајнија утакмица - сматра Радослав Батак, шеф стручног штаба Војводине. - Партизан игра одличан фудбал, лидер је на првенственој табели и свесни смо комплексности сусрета. Очекујем да одговоримо изазову, испунимо императив и постигнемо гол у Београду, јер сам убеђен да ће нас он одвести у финале.

На мегдан црно-белима Воша ће изаћи ослабљена због изостанка двојице важних играча.

- Александар Палочевић се повредио против Младости и неће бити у екипи, као ни Никола Трујић, који ће паузирати због парних жутих картона. Сви остали кандидати за тим су спремни, рачунам да ће свако ко буде добио прилику да заигра пружити и више од максимума. Значајно нам је и то што се у екипу враћају Душан Јованчић и Никола Антић, фокусирани су  и спремни дочекујемо ново одмеравање снага с Партизаном.


Вошино 17. полуфинале

Фудбалери Војводине су играли 16. пута у полуфиналу Купа. Једном су га, да подсетимо, освојили (2014. године), док  ће у среду имати прилику да се нађу по осми пут у одлучујућем дуелу за трофеј.

С Партизаном је Воша одиграла до сада 13. Куп утакмица, забележила је 5 победа, један реми и била 7 пута поражена.


Ни ривал неће бити комплетан, Бразилац Леонардо изостаје због жутих картона, а његов земљак Евертон због повреде.

- То ће нам само донекле олакшати посао, јер јако добро знам да колега Марко Николић има добра решења за њихове позиције.

На питање како ће тим Војводине ући у сусрет и на који начин ће покушати да стигне до финала, Батак је и без улажења у тактичке замисли дао занимљив одговор:

- Када је преузимао Партизан Марко Николић је рекао да жели да има у тиму борце и играче који су свесни значаја и величине клуба за који наступају. Исто то покушавамо да применимо и ми, јер сви наши првотимци морају да буду свесни величине и значаја Војводине, њене историје дуге преко 100 година, као и тежине дреса који носе.

Кроз медије су се ових дана могле чути похвале које Новосађанима и њиховом тренеру стижу из црно-белог табора.

- Не бих се пуно бавио тиме. Наш посао је да свакодневно напорно радимо и доказујемо се, а резултати ће дати најбољи одговор колико смо у томе успешни.

На питање да ли су играчи вежбали и извођење пенала, у случају да победника буду одређивали управо ударци с 11 метара, тренер је кратко одговорио:

- Вежбали смо све оно што је саставни део фудбалске игре, па и пенале.

Батаков помоћник Милан Белић истакао је да очекује и значајну подршку с трибина.


Могући састав

Тренер Радослав Батак није издиктирао састав у којем ће Војводина почети дуел с Партизаном, али би он могао овако да изгледа: Роцков - Лакићевић, Планић, Пушкарић, Антић - Вукасовић, Јованчић - Зличић, С. Бабић, Мелег - Малбашић.


- Публика ће, верујем, гледати добру утакмицу. После првог сусрета нико није стекао предност, међусобне непознанице не постоје, тако да очекујем обострано отворен фудбал. Улаз на стадион биће слободан, што наговештава и значајан број гледалаца на трибинама, а надам се и прижељкујем то да ће и наш тим имати велику подршку. Добро смо тренирали у претходном периоду, атмосфера међу играчима је одлична и верујем да ћемо се пласирати у финале - оптимиста је Белић.

Утакмица на стадиону Партизана почиње у 18 часова, главни судија биће наш најбољи арбитар Милорад Мажић из Врбаса, а дуел ће преносити ТВ канал Аренаспорт 1.

А. Предојевић

ФК Партизан: Бољи на средини терена играће за трофеј

Атмосфера у табору Партизана је за утакмицу са Војводином  одлична. Црно-бели сматрају да пласман у финале Купа држе у својим рукама и да имају велике шансе да освоје дуплу круну. Иако је противник екипа са којом тешко излазе на крај црно – бели не сумњају у успех.

Партизан ће меч одиграти без можда својих најбољих играча, Евертона и Леонарда, а замениће их  Јевтовић и Ђуричковић.Први се показао као изузетно захвалан задњи везни, упркос својој крхкој конституцији бескомпромисно улази у сваки дуел, којих неће фалити данас у Хумској.

- Све утакмице ове сезоне са Војводином решавале су се на средини терена. Сетите се како су нас Новосађани добили у првом дуелу, организованим пресингом вешто су нам узимали лопте и кажњавали нас из контри. Други дуел, у Новом Саду, био је веома чврст, ми смо били за нијансу бољи, али тада није било пуно прилика, као ни на овом последњем који смо ми добили. Некако, навикли смо да са њима играмо утакмице са пуно трчања и тактике и верујем да ће тако бити и сада. Војводина има свој принцип, од којег не одустаје, очекује нас јако тешка утакмица. Ко превагне на средини терена  играће финале на „Карађорђу“  – рекао је Марко Јевтовић.

Талентовани фудбалер не би волео да се све претвори у ,,рат“ на терену.

- У првој утакмици у Новом Саду  остали смо дужни гледаоцима. Улог јесте велики, као и ривалство, али морамо учинити све да неким лепим потезом разгалимо навијаче. Како ми тако и Новосађани. Код чврстих дуела ствара се нервоза и на трибинама и онда атмосфера, свеукупно, не буде добра. Било би добро да неко рано постигне гол па да се онда развије офанзиван фудбал. Надам се да ћемо то бити ми.

Јевтовић је скренуо пажњу саиграчима да се чувају картона.

- Не смемо сувише агресивно да уђемо у утакмицу. Један или два непромишљена старта могу нас скупо коштати. Морамо бити паметни, са добром поставком на терену и тада ће све бити лакше. Упознали смо Војводину добро и знамо одакле нам прети највећа опасност.

Место уз леву аут линију, уместо Леонарда, највероватније ће  заузети Петар Ђуричковић. 

- Заиста тежак посао је предамном ако будем у тиму. Не треба ни причати шта је све Леонардо урадио за Партизан. Али, у такмичарској сам форми, имам утакмице у ногама, самим тим ми је и мотивација висока.

Новосађани имају веома чврсту и уиграну одбрану.

- Одлични играчи, тактички потковани, снажни, тешки за надигравање, па ће бити потребно да са што више играча учествујемо у завршници напада. Видећемо како ће све на крају изгледати, али се надам повољном исходу – оптимиста је Ђуричковић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести