Батак: Треба нам подршка навијача, Мелег се није јавио

Шеф стручног штаба ФК Војводине Радослав Батак изјавио је данас да ће његова екипа ићи на победу против Ружомберока и истакао да се до тријумфа много лакше стиже уз подршку навијача са трибина.
FK Vojvodina
Фото: FK Vojvodina/Radoslav Batak

После нешто више од месец дана паузе, фудбалери Војводине поново ће одиграти један званичан такмичарски меч на “Карађорђу”. У првом мечу у новој сезони, у оквиру првог кола квалификација за Лигу Европе, противник црвено-белима у четвртак од 20 часова биће словачка екипа Ружомберок, која је у минулом првенству своје земље заузела високо треће место.

Он је истакао је да Вошу очекује озбиљан противник.

"Ружомберок је једна организована екипа, како у фази напада, тако и у фази одбране и нису случајно током читаве прошле сезоне били на трећем или четвртом месту у словачкој лиги. Међутим, ми се спремамо још од трећег јуна и мислим да смо за нијансу квалитетнија екипа, што наравно треба показати и на терену. Надам се да ћемо се сутра, пред нашим навијачима, приказати у најбољем могућем светлу", истакао је Батак.


Почела продаја улазница, пренос на РТВ

Среда, 28. јун: На главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), од 12 до 18 часова, моћи ће да се купе улазнице за запад.

На благајни на источној трибини (поред ресторана “Огњиште”), од 12 до 18 часова, моћи ће да се купе улазнице за исток.

Четвртак, 29. јун: На главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), од 16 до 20 часова, моћи ће да се купе улазнице за запад и исток. У просторијама навијачке групе Фирма на северној трибини стадиона, од 17 до 20 часова, моћи ће да се купе улазнице за север.

Улазнице ће се продавати по цени од 300 (запад), 200 (исток) и 100 динара (север), с тим да ће једно лице моћи да купи највише три улазнице.

Улазнице ће се продавати по принципу “једна улазница – једна столица”, што значи да ће карте за утакмицу морати да имају и деца било ког узраста.

Улазак на ову утакмицу биће омогућен и свим навијачима који имају сезонску улазницу ФК Војводина из прошле сезоне, а меч ће директно бити преношен на првом програму Радио телевизије Војводине.


Војводина против Ружомберока неће наступити комплетна.

"Једини проблем за сада је извесно неиграње Антића, који још увек осећа последице повреде задње ложе. Сви остали су спремни, укључујући и Јованчића и Лакићевића, који су претходних дана такође имали лакше повреде", напомиње Батак.

Стање штопера Ренана да Силве Алвеша, који је овог лета стигао међу црвено-беле.

"Алвеш је два-три дана био болестан, али њему је свакако потребно још око недељу дана да сустигне екипу по питању физичке спреме. За сада још увек није потпуно спреман, а на последњим утакмицама, на том месту смо имали алтернативе у виду Ковачевића и још неких играча", каже Батак.

Према његовим речима, нема дилеме да ће “стара дама” сутра играти на победу.

"Ми у свакој утакмици идемо на победу, па ће, наравно, тако бити и сутра. Први меч играмо код куће, потом путујемо у Словачку и сваки позитиван резултат уз непримљен гол даће нам наду и мирноћу пред реванш. Када се не прими гол, играчи увек добијају на самопоуздању", наглашава Батак.

Подршка публике на сутрашњој утакмици много би значила екипи Војводине.

"Наравно да је подршка навијача увек важна, јер није исто играти пред пуним и пред полупразним стадионом, што смо већ неколико пута нагласили. На крају крајева, фудбал се и игра због навијача, јер са њима је потпуно другачији амбијент и утисак о утакмици, а и велика су подршка самим играчима", каже Батак.

Шеф стручног штаба Војводине задовољан је како су се у тим уклопили играчи који су недавно стигли у клуб.

"Генерално сам задовољан. На позицијама играча који су отишли из клуба, довели смо адекватне замене. С обзиром на то да су са нама тек неке две недеље, то за сада иде сасвим ОК, а како време буде одмицало, верујем да ће бити све боље и боље", каже Батак.

Он зна и одакле његовој екипи прети највећа опасност.

"Анализирали смо Ружомберок и погледали смо њихове четири утакмице из прошле сезоне, као и са припрема. То је релативно висока екипа, која има добар офанзиван прекид", наглашава Батак.

Тренутна ситуација у вези са Дејаном Мелегом је не јасна.

"Очекивао сам га на тренингу после Европског првенства за младе, али он се није појавио. Не знам каква је тренутна ситуација и да ли је његов трансфер завршен, а у то свакако ни нисам много улазио. За мене су увек добродошли играчи који су главом у Војводини и који, наравно, то подупиру својим квалитетом",  истакао је Батак.

А. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести