Бечејац Немања Васин задовољан у Борцу из Шајкаша

Уместо да буде креатор игре у матичном Бечеју, јер су сви играчи са стране дигли сидро по испадању из прволигашког друштва, почетком јесење полусезоне Немања Васин се преселио у редове војвођанског лигаша Борца из Шајкаша, где су пре њега стигли саиграчи из Бечеја Краговић, Станојев и Рахић.
vain nemanja becej
Фото: Немања Васин (десно) и Славољуб Дабижљевић, фото: Приватна архива

- Очекивао сам да ћу имати бољи статус у матичном клубу. То што сам у прве две утакмице играо само последњих двадесетак минута је било разумљиво, јер сам због повреде прескочио први део припрема, али кад се у трећој нисам нашао у протоколу тражио сам и добио исписницу. Да се разумемо, нисам условљавао да будем статер, али да не будем у протоколу значило је да се на мене не рачуна, па нисам хтео да изгубим полусезону - појашњава Васин зашто је по други пут напустио матични Бечеј.

Први пут је отишао зато што је талентом прерастао средину у којој је поникао и која није напредовала попут њега. Бранио је боје Сенте у време док је овај клуб био у горњем делу српсколигашког каравана. Сад је разлог растанка дијаметрално супротан и отишао је у степеницу нижи ранг - војвођански југ.

- Стигао сам пред четврто коло, а екипа је до тада имала по једну победу, нерешен резултат и пораз. Полусезону смо завршили на четвртом месту  са 31 бодом, а водећи тандем, Подриње из Мачванске Митровице и новосадска Младост, има предност од два, а трећепласирана Слога из Ердевика само бод. Имамо реалне изгледа да на пролеће нападнемо Српску лигу, што су клупске амбиције. Од доласка у клуб сам стартер, три пута сам био играч утакмице, забележио сам шест асистенција, а на пролеће очекујем и гол да постигнем. Задовољан сам, а чини ми се и тренер Мрђа, који је већ водио српсколигаше и види се да има способност да знање и искуство пренесе на нас играче -  констатује Васин.

На састанку играча с руководством клуба речено је да ће током зимске паузе бити извесних промена. Костур екипе ће се задржати, али ће неминовно стићи пар истинских појачања. Немања Васин се играма током јесени изборио за сигурност.

- Презаузетост је мој једини проблем. Свакодневно морам да усклађујем обавезе на радном месту у Савезу спортова општине Бечеј, тренера млађих категорија у Бечеју и играча у Борцу. Наравно, свему треба додати и породичне обавезе. За сада успевам да одговорим свим задацима. Верујем да ће тако бити и убудуће – најавио је Немања Васин.

Играо је Васин у дресу Сенте и Бечеја у српсколигашком друштву, а сад се нада да ће и трећи пут играти у тој лиги и као члан Борца. 

В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести