Бечејци прижељкују берићетно пролеће

После непуна два месеца, паркинг испред стадиона крај Тисе био је пун аутомобила, а играчи Бечеја  су с нестрпљењем чекали да истрче на терен.
becej novajlije
Фото: Новајлије: Павловић, Качавенда, Пушкић, Крајиновић и Тутњевић, фото: Дневник

Пре тренинга играче је поздравио потрпредседник клуба Недељко Васић, пожелео им здравље, добар рад и берићетнији наставак сезоне. Исто је урадио и спортски директор Милош Андрић, који је новајлијама пожелео добродошлицу, а свима успешне припреме.

- Никад нисам имао овако дуг период да не радим, па сам једва чекао први адни дан - искрен је шеф стручног штаба Милан Белић. -Неки играчи су отишли у нади да ће афирмацији стећи у бољерејтингованом клубу, други незадовољни минутажом у средине где ће, сматрају, више играти, а дошли су младићи који ће покушати радом и играма да се наметну. Не одступамо од зацртане стратегије да пружемо шансу младим фудбалерима. Без обзира на неке измене у играчком кадру, не мењамо физиономију игре, трудићемо се да се на свакој утакмици надигравамо, да играмо што офанзивније и да дамо више голова од противника. Заказали смо шест контролних утакмица, а можда ћемо убацити још неку.

Стручни штаб је  појачан специјалистом за физичке припреме.

-Да бисмо што квалитетније обавили припреме, кооптирали смо у стручни штаб специјалисту за физичку припрему Дејана Чокорила, који је докторант на Факултету за физичку културу у Новом Саду. Уз мене ту су сарадници од јесенас, тренер Далибор Новчић и тренер голмана Драган Лесковац. С обзиром на играчко искуство и чињеницу да ради с млађим категоријама у клубу, десна рука ће ми бити и Милорад Јањуш, који ће уз играчке обавезе понекад да ми помаже у стручном раду-  додао је Белић.

Бечејци ће радити у свом граду, али ће гледати што мање користе главни терен.

- Имамо обећање да ће терен са вештачком травом бити готов до 15. фебруара. Буде ли тако, више нећемо имати проблема око термина за тренинг свих клупских селекција, а главни ће се користити само за утакмице. Покривање трибине се очекује до старта наставка сезоне, тако да ће и навијачи имати боље услове – казао је Недељко Васић.

Ове зиме клуб су напустили голгетер Милош Зличић (приступио прволигашу Бачки из Бачке Паланке), капитен Славољуб Дабижљевић и Бојан Ћулум су се преселили у комшијску Војводину из Бачког Градишта, голман Душан Војводић и Стеван Адамек ће пролеће провести у новосадској Црвеној звезди, а Урош Миленковић се врати у нишки Раднички. Њихова места попунили су: голман Ранко Пушкић (Слога из Темерина), Анђело Качавенда (Дунав из Старих Бановаца), Лука Крајиновић (Врбас), Небојша Павловић (Цемент из Беочина) и Илија Тутњевић (Хајдук из Куле). Ту је и Александар Бабић, који је јесен провео у Јединству из Новог Бечеја и још је неизвесно хоћели остати или ће потрежити нову средину.     

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести