Бечејцима најважнија три нова бода против Зрењанинаца

Можда појединци у редовима Бечејаца нису озбиљно схватили упозорење шефа Бранка Савића да су фудбалери Радничког из Зрењанина много опаснији него што то показује њихов тренутни положај на табели.
д
Фото: Dnevnik.rs

То се посебно показало после брзог вођства тима са Тисе већ у четвртом минуту, које су до одласка на одмор увећали на 2:0. Да им пут до победе, ипак, неће бити лаган, уверили су се у наставку. Гости су брзо смањили на 2:1, што им је улило додатно самопоуздање да покушају да анулирају предност и стигну макар до бода, али у томе нису успели, па је Бечеј и даље остао лидер међу војвођанским српсколигашима.

- После добро одиграног полувремена, сигурног вођства и још неколико пропуштених прилика, наставак нисмо почели с потребном концентрацијом и одмах смо били кажњени. После тога је ривал преузео контролу над лоптом и нисмо успели да нађемо решење како да вратимо игру. Истина, успевали смо у контранападима да запретимо неколико пута, али без резултата. Но, најважније је то да смо освојили три бода - искрен је био шеф стручног штаба Бечејаца Бранко Савић.

Добрим делом на ток утакмице утицала је и повреда младог штопера Бечејаца Вељка Јеленковића, који је у 8. минуту доживео, утврђено је касније у бечејском Дому здравља, лакши потрес мозга, па је уступио место другом „бонусу“ Немањи Стојановићу. То је значило рокаду у одбрани, јер је Никола Терзин прешао на позицију штопера, а Стојановић на десног бека, што није његово природно место и баш одатле пошла је акција код јединог гола Зрењанинаца.

- Јеленковић ће бити одутан дан-два с тренинга и верујем да ће несметано моћи да се прикључи осталима и равноправно конкурише за састав у Кули против Хајдука. Имамо зацртани циљ да идемо од утакмице до утакмице и увек нам је императив да победимо - није крио  Савић.

Поред три важна бода, суботња утакмица је голгетеру Милошу Савановићу послужила да упише још једну рецку у серији у којој се налази. На седам одиграних утакмица, постигао је девет голова, а по шансама у суботу могао је да стигне и до броја - 11. Радују и продори Косте Дражића по десној страни и асистенције код гола, који је и у другој утакмици у дресу Бечеја затресао мрежу ривала.  

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести