Бечејски фудбалери спремни за српсколигашко надметање

Ако се по јутру дан познаје, фудбалерима ОФК Бечеј 1918 предстоји успешна сезона у каравану војвођанских српсколигаша.
becej Radom se iskristalizovala takmicarska ekipa
Фото: Дневник (В. Јанков)

Јер, у седам провера укњижили су исто толико победа, уз импресивну гол разлику 16:2. Посебно радује то што им се у последњих пет утакмица мрежа није затресла. Генералка против војвођанског лигаша ЖАК-а у Кикинди је успела, домаћин је савладан са 4:0, а стрелци су били Зличић (два), Адамел и Ердељан.

- Пријају победе и у припремним утакмицама, јер дају самопоуздање за још бољи рад. Мада смо у ходу формирали екипу, од првог дана смо озбиљно радили и имам утисак да смо све зацртано одрадили. Знам да су припремене утакмицу једно, а предстојеће за бодове сасвим друго, али верујем да спремни дочекујемо сезону. Први прави изазов чека нас у недељу против Борца из Сакула, па ћемо тада имати јаснију слику о свему - рекао је шеф стручног штаба  Милан Белић.

Нови капетан тиског брода Милан Белић је млад стручњак, али је врло добро изабрао противнике у припремном периоду. Нова екипа са Тисе је у припремним утакмицама победила омладинце новосадске Војводине (2:1), Раднички из Зрењанина (2:1), комбиновани састав суперлигаша Војводине (1:0), Јединство из Новог Бечеја 3:0, Војводину из Бачког Градишта 3:0, Братство 1946 из Пригревице (1:0 утакмица због провале облака прекинута) и ЖАК из Кикинде 4:0. Иако није био у саставу од почетка, Милош Зличић је са пет голова најефикаснији, прате га са по два поготка Немања Васин, Драгољуб Васић и Илија Ердељан, а једанпут су се у листу стрелаца уписали Милан Адамек,  Страхиња и Петар Илић, Милош Милијашевић (сада члан Горице) и аутогол Зрењанинца Киша.

- Знајући да смо по испадању из Прве лиге остали без свих играча који нису из Бечеја, ваљало је кренути од нуле око формирања нове екипе. Из дана у дан се увећавао број играча на тренинзима, добро се радило и мислим да смо укомпоновали ново издање које ће моћи достојно да брани углед бечејског фудбала са традицијом дугом један век и равноправно се носи са већином ривала у предстојећој првенственој трци војвођанских српсколигаша – најавио је спортски директор Милош Андрић.

Током завршне недеље смањен је интезитет транинга и акценат је стављен на тактици пред гостовање у Сакуле. Знајући да својевремени голгетер Милан Белић гаји нападачки фудбал, очекује се да ће Бечејци на старту против Борца играти на гол више у мрежи ривала.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести