Бегечанин Павков стопама славних претходника

Разговарајући са чланом клупске управе ФК Бачка из Бегеча Синишом Хелцом, стекли смо утисак да га, осим недостатка новца, знатно више брине неодговорно понашање групе младића које спорт очигледно не интересује.
Milan Pavkov/FK Radnicki Nis
Фото: ФК Раднички Ниш/Милан Павков је тренутно први стрелац нишког Радничког

– Постоји групица момака којима спортски терен служи да на њему у вечерњим сатима конзумирају алкохол – казао је Хелц. – Један од њих се толико осилио да је и ауто довезао на травнати терен! Несметан прилаз имао је из Улице Светозара Марковића, пошто с те стране терен није ограђен. Намера нам је  да временом оградимо цео терен и тако спречимо сличне инциденте.

Он је додао да је едукација младих у свакој прилици неопходна за промену начина размишљања и прихватања другачијег система вредности.

Наравно, срећа је да су они који воле спорт и фудбал у већини. Можда  асови попут Бошкова, Крстића и Васића, као највећих бегечких фудбалских легенди, једнога дана добију и достојног наследника.

– Реч је о двадесеттрогодишњем Милану Павкову, репрезенту нашег села у Суперлиги Србије. Иако за Бачку никада није био регистрован, а играо је у Новом Саду, ЧСК-у,Војводини, Црвеној звезди и сада у нишком Радничком, где је први стрелац екипе, сваки становник Бегеча који воли фудбал поносан је на помињање његовог имена. А то да ли ће овај талентовани играч досећи славу познатијих Бегечана, показаће време.

Лепу слику у свет шаљу и они Бегечани који донацијама и спонзорством помажу битисање Бачке. Синиша Хелц истиче да су то свакако Јанко Медвеђ и његов син Душко, познати произвођачи шаргарепе, затим Горан Бујак, власник Клима-шопа, Горан Рус и Нафтахем.

– Прошле године посетио нас је и градоначленик Новог Сада Милош Вучевић, који је даривао дресове за подмладак. Градски фудбалски савез је, у сарадњи с Челаревском пиваром, поклонио гарнитуру дресова у оквиру акције сакупљања чепова од „лав” пива – подсећа Синиша Хелц, истичући неколицину пријатеља који су „зарад ’Бачке’, повећали дневну пивску дозу”.

С. С.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести