Белгија направила преокрет против Данске после уласка у игру Де Брујнеа

Фудбалска репрезентација Белгије савладалала је Данску у Копенхагену 2:1 (0:1) у утакмици другог кола Б групе на Европском првенству.
belgija2
Фото: Tanjug (Hannah McKay/Pool via AP)
Данска је повела голом Јусуфа Поулсена у другом минуту, а преокрет вредан осмине финала донео је опорављени Кевин Де Брујне, који је на полувремену ушао у игру и асистирао Торгену Азару у 55. и сам погодио у 71. минуту.
Меч је симболично прекинут у 10. минуту када су фудбалери оба тима пружили подршку Кристијану Ериксену.
Данска је одлично играла у првом полувремену, а до предности је дошла после 100 секунди. Велику грешку направио је Денајер и изгубио лопту, она је дошла до Јусуфа Поулсена, који смешта лопту у доњи леви угао са ивице казненог и у другом минуту доноси предност Данској.
И док је Данска доминирала у првом полувремену и ређала прилике, Белгија у првом делу није имала ниједну шансу.
На старту другог полувремена ушао је Кевин Де Брујне и то је променило ток утакмице. Белгија је до изједначења дошла у 54. минуту, после фантастичне акције Лукакуа, Де Брујнеа и Азара. Оклизнуо се Вестергард, лопту је одузео Лукаку и пробио по десној страни. Додао је до Де Брујнеа, који је на пеналу сјајном финтом избацио двојицу дефанзиваца. Пронашао је Торгана Азара на другој стативи, који је рутински погодио мрежу са пет метара. У игру је затим ушао и Еден Азар и комбинација браће Азар, Лукакуа и Де Брујнеа је донела преокрет у 70. минуту. Лукаку је опет започео акцију, Торган и Еден су комбиновали на ивици казненог и онда је старији брат пронашао усамљеног Де Брујнеа, који снажним ударцем матира Шмајхела за 2:1. До краја утакмице Белгијанци су задржали предност.
Белгија сада има максималних 6 бодова и пласирала се у нокаут фазу. Иако Данска нема ниједан освојени бод, још није испала са Европског првенства и шансе и даље постоје да прође даље.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести