Белодедић: Много сам ризиковао, али награђен сам у Барију

БЕОГРАД: Легендарни фудбалер Црвене звезде Миодраг Белодедић изјавио је да је освајање титуле шампиона Европе са Црвеном звездом у Барију 1991. године награда за велики ризик који је преузео када је одлучио да се пресели у Београд.
m
Фото: Youtube Printscreen

Белодедић је 1986. године освојио Куп шампиона са Стеауом, а две године касније одлучио је да упркос забрани режима Николаја Чаушескуа пребегне у Србију и обуче Звездин дрес.

Због тога је у Румунији, у одсуству осуђен на 10 година затвора, а Европска фудбалска унија (УЕФА) суспендовала га је на годину дана и тек почетком 1990. добио је дозволу да заигра.

"Био сам поносан, поготово после свега што сам прошао да бих обукао дрес Црвене звезде. Много сам ризиковао и све то наплатио на терену. Зато и понављам увек да је вредело ризиковати због Звезде. Били смо свесни величине успеха али смо с обзиром на све што се дешавало знали да ће се то тешко поновити у будућности. Са садашњег аспекта фудбала у свету, много ће времена проћи да Звезда поново дође у прилику да се бори за европски трофеј", рекао је Белодедић, а преноси Звездин сајт.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести