Бен: Недостаје ми фудбал, али битно је да будемо безбедни

БЕОГРАД: Фудбалер Црвене звезде Ел Фарду Бен изјавио је да време у изолацији због епидемије корона вируса проводи у свом дому у Београду напорно тренирајући.
Ben Mohamed el Fardu/Crvena zvezda
Фото: Crvena zvezda/Ben Mohamed el Fardu

"Ова ситуација и није баш лака, али са целим стручним штабом на целу са Дејаном Станковићем покушавамо да одржимо физичку форму кроз напоран рад. Добијамо програм по ком радимо како у кући, тако и напољу, уколико наравно за то имамо прилику", рекао је Бен за клупски сајт.

Најбољи стрелац Суперлиге Србије и један од најбољих странаца у Црвеној звезди, слободно време проводи и са децом, са којом у дворишту игра фудбал.

"Мој дан почиње јутарњим тренингом, а затим време проводим са својом породицом. Тренинг није лак када га сам радиш. Индивидуални тренинзи су тешки, много је лакше када се тренира са целим тимом, али покушавамо да се што боље припремимо, а то је јако важно. За мене је веома битно да напорно радим и да будем спреман, зато што у овом моменту не знамо када це се првенство наставити. За нас играче је управо због тога битно да смо у што бољој физицкој припреми. Кућни тренинзи су одлични, интезитет није претежак тако да одговарају сваком играчу", нагласио је Бен и додао да му у овој ситуацији изгледа као да се фудбал прекинуо на једну годину.

"Много ми недостаје сам фудбал, да будем доле на терену, да постижем голове, као и да их прослављам са својим саиграчима, а нароцито са навијацима. Није лак моменат за нас играце, али ја се надам да цемо ускоро све наставити. Тешко је, јер смо навикли да тренирамо сваки дан, да играмо утакмице на сваких седам или три дана, а сада је већ трећа недеља како не играмо фудбал. Морамо да се фокусирамо на то да се добро спремимо на наставак који нас убрзо очекује", рекао је Бен који је имао је и поруку за навијаче црвено-белих.

"Желим да се пре свега захвалим свим звездашима што су увек били уз нас. Тренутно је најважније да остану код куће. Веома је битно да будемо безбедни јер можемо изгубити много. Потребни су нам када се све ово настави, без њих ми нисмо иста екипа, и верујем да ћемо се сви заједно радовати новим успесима", закључио је Бен.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести