Бензема: Пропуштам СП због траке и Дешана

ПАРИЗ: Нападач Реал Мадрида Карим Бензема променио је мишљење после одбијања селектора Дидијеа Дешана да га врати у репрезентацију Француске и поручио да је изгубио наду да ће играти на Мундијалу у Русији.
benzema, epa
Фото: Karim Benzema, foto: EPA (Chema Moya)

Дешан је одстранио Бензему из репрезентације после скадала са саиграчем из репрезентације Матеом Валбуеном, коме је голгетер Реала желео да изнуди новац за своје "сумњиве" пријатеље уцењујући га секс-траком. 

"Наравно да ћу пропустити Светско првенство због траке. Било је много приче око те афере, али мислим да спорт мора да буде изван тога. Сви који су били укључени у тај случај заборавили су на фудбал, две године нисам играо за репрезентацију, немам проблем са селектором, али мислим да никада нећу заиграти док је на тој функцији Дешан", рекао је Бензема за француски Канал плус.

Он је открио да је са Дешаном причао о томе пре првенства Европе у Француској, али да је није добио објашњење зашто је ван тима.

"Раније смо се поштовали међусобно, али после афере се окренуо против мене и то ме боли. Желим у Русију, али сам свестан колико је компликовано. Немам никакав проблем са саиграчима из репрезентације", закључио је Бензема.

Овај 30-годишњи фудбалер пре само две недеље изјавио је да види себе у националном тиму на Светском првенству, али је Дешан само два дана касније одбацио наводе да би могао да промени одлуку.

Бензема је последњи меч за Француску одиграо је у октобру 2015. године када је дао два гола Јерменији (4:0) у пријатељској утакмици.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести