Беочинци хит јесени

Беочинци сањају отворених очију, јер њихови љубимци, фудбалери Цемента, представљају хит јесени Српске лиге Војводина. После осам рунди, чета тренера Драгана Милошевића, има скор од шест победа, реми и пораз од панчевачког Железничара, уз гол-разлику 20:10, као најближи пратилац лидера Бечеја.
milosevic
Фото: Драган Милошевић, фото: Дневник

„После освајања првог места на војвођанском Југу’ и повратка међу српсколигаше, донео сам тешку одлуку и напустио кормило Младости из Бачког Јарка. Жељан нових изазова и доказивања у другој средини, прихватио сам позив руководства Цемента, пошто сам у њиховим плановима препознао причу са покрићем. Из ове перспективе, евидентно је да нисам погрешио“, каже Драган Милошевић, шеф стручног штаба Цемента.

Беочинци играју одлично, то су демонстрирали и прошлог викенда, у двобоју са Оyацима. Некадашњи прволигаш, био је немоћан да спречи потоп, а већ до одласка на одмор, играчи Цемента су исказали реализаторско надахнуће, јер су у мрежу гостију спаковали четири лопте.


Гајић први стрелац

Беочинци су други по ефикасности, на сваком мечу су затресли мрежу, а први стрелац је Никола Гајић, са седам голова. Прате га Богдан Тепић, режисер четири гола, Срђан Матић и Небојша Павловић, аутори три поготка.


„Убедљив тријумф (5:2), представља круну најбоље јесење партије. Мало смо попустили у наставку, али разумем момке, тешко је у фуриозном ритму, против искусне и квалитетне екипе, одиграти свих 90 минута. Без обзира на сјајан епилог, морам да истакнем да су Оyаци озбиљан тим и да ником неће бити лако да их победи.“

Војничка дисциплина, као аутентичан рукопис мајора у новосадском одреду Жандармерије, давала је резултате и на јарачкој Ливадици, а прича се понавља и крај Цементаре.


Карантин пун погодак

За српсколигашке прилике, одлазак у карантин је реткост, равна наиласку Халејеве комете. Ноћ уочи двобоја са Оyацима, експедиција Цемента, провела је ван Беочина, желећи да кисеоником са Фрушке горе напуни плућа пред важан меч. Био је то пун погодак...


„Момци су навикли на мој стил рада. Летос је стигло доста младих, склопили смо потпуно нов тим, па ме радује да из меча у меч изгледамо све боље, чиме и екипа добија на самопоуздању. Битан сегмент је снажна подршка руководства клуба и локалне самоуправе, јер без тих фактора, не бисмо имали замајац за битке на зеленом правоугаонику. Не крију Беочинци да им је жао што су у Новим Бановцима испустили вођство од 2:0 и на крају ремизирали, али у први план стављају једну битну чињеницу, осликану у речима њиховог стратега.“

„За седам дана, играли смо два меча на свом терену, а ривали су били Братство 1946 и Оџаци, са прволигашким амбицијама. Надиграли смо их на крилима младости и жеље за доказивањем. Срце ми је било пуно, победама смо доказали да ћемо свима бити тврд орах. Играмо без притиска, нисмо оптерећени пласманом, једино што тражим од играча је да уживају у фудбалу. Дерби јесени, крај Тисе, подиже адреналин на десној обали Дунава. Серија победа захукталог лидера, као да нема краја.“

„Бечеј је са осам узастопних победа направио учинак вредан поштовања и припада му улога апсолутног фаворита. Покушаћемо да победом учинимо трку занимљивијом, јер не идемо у Бечеј да бисмо уживали у чарима дворца Фантаст и осталим природним лепотама тог краја, већ да потврдимо да нисмо залутали у врх табеле“, истакао је Драган Милошевић, шеф стручног штаба Цемента.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести