Без победника у дербију на Карађорђу: Стативе зауставиле Сланобарце

НОВИ САД: У дербију зачеља није било победника, па у предстојећа три кола и Пролетеру и Металцу остаје тежак посао да задрже суперлигашки статус.
p
Фото: J. Grlić

Утакмица није била лепа, али је била борбена, а прилика је било врло мало. Можда су Сланобарци били нешто бољи, али су гости имали боље прилике,међутим, мора се рећи да су Сланобарци два пута погодили стативу.

Изузетно опрезно ушли су у меч фудбалери Пролетера и Металца, у првих петнаестак минута играло се углавном на средини терена. И једни и други су играли жустро, борбено, али и нетачно, па није било изграђених акција. Први ударац на гол упутио је искусни Бранислав Јовановић, који је тукао из слободног ударца с неких тридесетак метара, али је голман Марковић уз мало тешкоћа успео да заустави његов снажад шут.

Потом су Милановчани су преузели инцијативу и после корнера Фићовић је главом тукао, али је лопта застала у гужви у фудбалери Пролетера успели су да расчисте опасност.

У другом делу првог полувремена Сланобарци су били нешто бољи, али су имали само једну праву прилику, када је после корнера тукао Јован Илић, али је голман Марковић, уз доста среће и стативе успео да отклони опасност.

Мало касније после грешке Петрића, који је слабо захватио лопту Грбовић био у сјајној ситуацији, али се голман Пролетера искупио, успео је да уђе у шут нападачу Металца и спречи погодак.

Слика на терену се није много променила ни у наставку сусрета, играло се и даље борбено, али без идеја. Прву какву такву прилику имао је Пролетер, али је после додавања Јована Илића Милошевић закаснио. Само минут касније и Металац је имао прилику, међутим Цветковић се није најбоље снашао после центаршута с леве стране.  

У финишу сусрета понестало је снаге играчима оба тима, али се и даље играло борбено. Сланобарци су притскали и Нинковић је у 78. минуту с двдесетак метара одлично шутирао. Међутим, Марковић је био на месту успео је да одбије лопту која је закачила стативу и одбила се у поље. Мало касније Ђурић је после контре шутирао са 16 метара, али је Петрић одбранио његов шут.

А у надокнади времена, када је Металац имао играча више Ступаровић је имао дивну прилику, али је са десетак метара пребацио гол.

Г. Ковач

Фото: J. Grlić

Пролетер – Металац 0:0

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца око 250, судија: Живковић (Ниш). Жути картони: Ј. Илић, Нинковић, Марјановић (Пролетер), Бачкуља, Стојић, Ђурић,  Стојановић, на клупи (Металац).Црвени картон: Марјановић (Пролетер) у 90. минуту. 

ПРОЛЕТЕР: Петрић 6,5, Танасин 6,5, Марјановић 6,5, М. Јовановић 6,5, Митровић 6, Б. Јовановић 6 (Вукасовић 6), Кун 5,5 (Којић), Ј. Илић 6,5, Милошевић 6,5, Нинковић 6, Младеновић 5,5 (Калуђеровић). 

МЕТАЛАЦ: Марковић 6,5, Влалукин 6,5, Бачкуља 6, Стојић 6,5, Фићовић 6 (Одада), Цветковић 6,5 , Крајишник 5,5, Грбовић 6 (Ступаревић), Стојановић 6(Ђурић), Милићевић 6, Престиж 6,5.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести