Бинић кажњен са 150.000 динара због непримерених изјава

БЕОГРАД: Драгиша Бинић, члан Извршног одбора Фудбалског савеза Србије задужен за регуларност такмичења, кажњен је са 150.000 динара због непримерених давања изјава у медијима.
FSS
Фото: FSS

Дисциплинска комисија ФС Србије санкционисала је Бинића на основу пријаве потпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића и мораће да плати поменути износ у року од 15 дана.

Вулетић је 15. марта поднео пријаву против Бинића због, како се наводи у образложењу одлуке, вређања, клевете и ширења неистине према првом човеку ФК Партизан Милораду Вучелићу.

С обзиром да је ово први прекршај Бинићу откад је у ИО ФСС казна је само новчана, иако је превиђена забрана вршења функција од шест месеци до годину дана.

Вулетић: Није школа магаре...

Потпредседник ФК Партизан Владимир Вулетић изјавио је да је правда победила и изразио задовољство што је кажњен функционер Фудбалског савеза Србије Драгиша Бинић.   

У свету лажних диплома, упитних доктората, када у струци говоре најмање стручни а о регуларности они са више кривичних пријава, снага правно изговорене речи још увек, истина ретко и тешко, уме да допре до носилаца правничких функција. Јустиција, богиња правде, приказана с повезом преко очију и мачем, да би била слепа за притиске и утицаје а доследна да би, како Римљани рекоше, “suum cyiqye tribuere“ - сваком његово право по заслузи дала, најзад има разлог за задовољство, поручио је Вулетић у писаној изјави медијима.

Вулетић је упитао да ли Бинић, сада када је кажњен, може да настави да обавља функцију у ФСС.

Сила права надјачала је право силе, па је тако ово прва осуда једног функционера ФСС од стране Дисциплинске комисије којом се поставља питање да ли исти човек, сада првостепено осуђен, може да обавља исту функцију – члана Извршног одбора ФСС задуженог за регуларност такмичења? Ово је, уједно, и добронамерни апел челницима ФСС да се на одговорна, а посебно правничка места у нашој кровној кући фудбала постављају људи од струке, скрупула и дигнитета, јер се на тај начин најбоље штите и чувају институције. Није узалуд наш народ одавно рекао: “Није школа магаре”, у свом стилу завршио је Вулетић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести