Бјековић: Нема проблема са Матићем, пратимо и Ивановића 

БЕОГРАД: Потпредседник Фудбалског савеза Србије Ненад Бјековић рекао је данас да не постоји проблем са Немањом Матићем и да ће бити на списку репрезентација за одлучујуће утакмице у Лиги нација против Црне Горе и Литваније у Београду.
matic i krtsajic, fss.
Фото: ФСС

Матић је пре гостовања Црној Гори и Румунији у Лиги нација на друштвене мреже објавио поруку "Да је свестан да ће Србија поново да га изда" и изазвао велику полемику јавности, али до сада није откривено на шта је тачно мислио.

"Није ме уопште забринула његова порука преко друштвене мреже и не постоји бојазан да ћемо остати без још једне ведете националног тима. Чули смо се Матићем, све смо решили и разјаснили, не видим проблем да он и даље буде на списку кандидата за репрезентацију", рекао је Бјековић за агенцију Анадолија.

Ван националног тима су Матија Настасић и Лука Миливојевић, који су јавно имали много замерки на рачун селектора Младена Крстајића.

"Не би ни ту смело да буде проблема. Ми из спортског сектора, пре свега Дарко Ковачевић и ја, покушавамо да створимо услове да Србија заигра у најјачем могућем саставу. Сада је само питање ко је тврдоглавији, ти играчи или селектор. Али, у интересу српског фудбала нико не сме да се стави изнад националног тима. Треба бити мудар и паметан".

Како је нагласио, план у Лиги нација је да се направи уигравање нове генерације и пружи шанса младим играчима који су као омладинци били шампиони Европе и света.

"Желимо да се уверимо на кога од њих можемо да рачунамо за позиције које покривају Миливојевић, Тадић, Матић... Нико није отписан, па ни Бранислав Ивановић. Игра сјајно у Зениту, пратимо све кандидате. Само Крстајић зна ко ће бити на списку".

За везисту Лација Сергеја Милинковић-Савића каже да је пуно разговарао са њим и да ће брзо превазићи кризу.

"Некима морате да уђете у главу и да се ставите у њихов положај да би вам било јасно зашто играју слабо. Није лако у годинама Сергеја остати имун на приче које су кружиле током Светског првенства, у Русији је провео више времена на телефону и у контакту са агентима, него што се бавио другим стварима. Сада када је коначно решио свој статус и ставио параф на нови уговор са Лацијом, убеђен сам да ће брзо превазићи кризу и поново заиграти на нивоу из прошле сезоне. Сергеј свакако није заборавио да игра фудбал, поседује огроман потенцијал и врло брзо ће га показати на делу", завршио је Бјековић.

 

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести