Боаћи у кинеском Ђангсуу за 5,5 милиона евра

Ричмон Боаћи није више играч Црвене звезде. Београђанима ће читава сума од 5,5 милиона евра бити исплаћена одједном, а њен нападач ће постати нови играч Ђангсу Сунинга.
boaci, crvenazvezdafk
Фото: Ričmond Boaći, foto: crvenazvezdafk

Боаћи ће у Кини зарађивати 2.360.000 евра годишње без бонуса који се тичу наступа, голова, победа и трофеја, а са новим клубом потписао је уговор на три године.

Ова сума је максималан износ који у Кини није оптерећен екстра порезом, а Звезди ће значити пред наставак сезоне у којој покушава да врати титулу и квалификује се за ЛШ.

Боаћи ће у Нанкинг допутовати "тик" пред старт сезоне, заказан за петак, 2 март. Прелазни рок у Кини истиче 28. фебруара, односно у среду.

Он је пре годину дана стигао из Латине као позајмљен играч. У међувремену је клуб за који је био уговором везан банкротирао, па је Боаћи био слободан играч. 

Прошлог јуна је продужио уговор са црвено-белима који га нису продали истог лета. Звезда је потом ушла у групну фазу Лиге Европе, кроз коју је прошла до нокаут фазе такмичења, а све то време, 25-годишњи момак из Гане је био један од најбољих првотимаца. 

За Звезду је укупно дао 38 голова на 47 утакмица у домаћем првенству и Лиги Европе. Од краја јануара и припрема у Анталији, имао је проблема са повредом листа па није био у саставу који се супротставио московском ЦСКА у 1/16 финала Лиге Европе. 

Ђангсу је прошле недеље довео бившег штопера Милана Габријела Палету,  који је постао четврти странац у Капеловом тиму поред двојице бразилских везиста, Рамиреша и Алекса Тешеире, као и камерунског нападача Бењамина Муканђа.

Од ове сезоне, у елитном рангу кинеског фудбала дозвољено је регистровати шесторицу странаца током сезоне, четворица смеју да буду у протоколу за утакмицу, а само тројица на терену у исто време.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести