Бојан Балаж се придружио Тошићу у Партизану

Зрењанинац Бојан Балаж је од Фудбалског клуба Партизан, чији дрес носи, ових дана добио најлепши рођендански поклон.
predrag jovanov i bojan balaz
Фото: Предраг Јованов и Бојан Балаж, фото: Приватна архива

Балаж је један од момака који се прикључио припремама првог тима црно - белих и то у тренутку када је напунио 18 година. Талентовани штопер је са пет година почео да тренира фудбал у родном Зрењанину, у школици Граднулица – Пролетер. У Пролетеру је провео наредних осам и по година и пуно тога научио.

„Као пионира запазили су ме људи из Партизана и позвали су ме да се као члан Пролетера прикључим црно – белима приликом гостовања на међународним турнирима. Касније сам и званично постао Партизанов играч“, каже овај талентовани младић.

Град на Бегеју сада има двојицу фудбалера у првом тиму Партизана. Балаж се придружио свом много искуснијем суграђанину Зорану Бамбију Тошићу, који га је дочекао са посебним симпатијама.  

„За 18. рођендан сам имао неколико жеља, а све су у вези са Партизаном и мојом каријером. Пожелео сам да се прикључим првом тиму и да дебитујем на великој сцени. Волео бих и да освојим дуплу круну“, истиче стандардни члан млађе омладинске репрезентације Србије.

Његов први фудбалски тренер Предраг Јованов каже да је Бојан одмалена био упоран и вредан и да је од првих корака на травнатом терену показивао таленат.

„Био је присутан на сваком тренингу и никада није одустајао. Зато и није изненађење ово што се тренутно догађа у вези са њим. То смо и очекивали од њега. Одмалена навија за Партизан и жеља му је била да обуче црвено – бели дрес“, наводи Јованов, који је присуствовао прослави Бојановог пунолетства.

Млади играч Партизана је осамнаести рођендан прославио у једном зрењанинском ресторану, у кругу породице, другара и спортских пријатеља.

„Невероватно је да тако млад момак толико зрело размишља. Свестан је себе и да треба да настави упорно да ради како би се усавршавао“, казао је Јованов.     

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести