Бојан Матић напустио Војводину и појачао Партизан

Фудбалски клуб Партизан дуго се мучио да ангажује прво појачање и напокон је успео.
Radost Bojana Matica
Фото: Бојан Матић, фото: Ј. Грлић

Прва зимска ласта у Хумској је дојучерашњи нападач Војводине Бојан Матић (28) који је са црно-белима уговор потписао на две и по године а вредност трансфера је 120.000 евра.

Партизан се у јесењој полусезони мучио са дефицитарним кадром, а најпроблематичније је било на месту нападача где Умар Садик није имао праву замену. Због тога су трпели и резултати, али сада је проблем решен.

Бојан Матић који је у претходних шест месеци постигао девет голова за Војводину, и био најважнија полуга новосадског тима после дугих преговора пристао је да обуче црно-бели дрес и Београђанима реши горуће питање. Управо је тренер Партизана Саво Милошевић њега апострофирао као идеалну испомоћ Умару Садику.

Још током летошњег прелазног рока снажни нападач био је жеља црно-белих. Контактирана је Војводина, али је новосадски клуб одлучио да га задржи што се испоставило као прави потез.

Добрим играма Матић је потврђивао статус једног од најбољих шпицева у лиги, који је почео да ствара у Мачви. У једном периоду је блистао у екипи из Шапца и лета 2018 године преселио се у корејски Сеул.

Међутим, у Азији је остао само шест месеци и прешао у Војводину. Каријера му је поново пошла узлазном путањом, а прошлог пролећа је постигао и гол баш у дуелу са Партизаном. Према томе, Саво Милошевић тачно зна шта овај играч може.

Бојан Матић није крио жељу да обуче црно-бели дрес и то му се обистинило. Непознато је само када ће се снажни нападач придружити црно-белима јер је са Војводином у Белеку.

Матић је својој каријери играо још и за Јединство из Новог Бечеја, Сенту, Земун, Лозницу, а рачунајући све клубове на 287 утакмица постигао је 133 гола.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести