Бојић прижељкује вицешампионску титулу

У понедељак су, после више од 50 дана паузе, фудбалери Војводине одрадили први заједнички тренинг, подељени по групама, како је и прпоручено. На терену је истовремено радило не више од девет играча, уз пуну пажњу тренера Ненада Лалатовића и његових сарадника.
р
Фото: Д. Вукићевић

- Једва смо дочекали да изађемо на терен. Имали смо могућност да током паузе вежбамо с кондиционим тренером Сашом Семередијем преко интернета, па смо одрадили преко 40 тренинга, што нам је, уз свакодневно трчање напољу, пуно помогло да одржимо ниво физичке припреме. Створили смо добру подлогу, али није исто то када тренирате с лоптом и екипом или без њих. Због тога ће нам бити потребно одређено време, можда неке две седмице, како бисмо ушли у форму и спремно дочекали наставак такмичења, кад-год да уследе – рекао је искусни Петар Бојић

Бојић је 25 од 26 утакмица, постигао четири гола и уписао чак осам асистенција.

- Важно ми је то што сам се на првом тренингу осећао веома добро. У досадашњем току првенства играо сам доста и учинком који сам остварио сам задовољан. Увек, наравно, кажем да може то и боље, али добро је и овако како је до сада било. Исто важи и за читаву екипу, јер налазимо се на трећем месту, близу смо изласка у Европу, иако смо могли да освојимо и неки бод више. У сваком случају, важно је да наставимо у истом стилу и, што да не, покушамо да прескочимо на табели Партизан и постанемо вицешампиони.

Војводина има пет бодова више од најближег пратиоца  ТСЦ-а и осам од Чукаричког, с којом ће се, на „Карађорђу“, састати у првој такмичарској утакмици после паузе.

- Нису лаке утакмице пред нама, али ми се чини да сусрет с Чуком може пуно тога да реши, када смо ми у питању. Победимо ли, а надам се да хоћемо, моћи ћемо психички растерећеније да одиграмо преостала три дуела, да одемо на гостовања Јавору и Иниђији, а да онда, буде ли све у стилу наших надања, на нашем стадиону с Партизаном решимо то коме ће припасти друга позиција. Најбоље резултате забележиће тим који се буде најбоље снашао након паузе, а знам да ми нећемо стати и настојаћемо да забележимо најбоље резултате до завршетка првенства.

Пред црвено-белима су и Куп сусрети.

- Тренутно размишљам само о утакмици с Чукаричким, а биће после ње времена да се посветимо и Купу. Наша жеља је да појуримо победнички трофеј у том такмичењу, а мени би, баш као и Војводини, то био други тријумф у том такмичењу. Победнички пехар освојио сам као играч Чукаричког, а баш лепо било би да успех поновим и у Вошином црвено-белом дресу – клазао је Бојић.

Нови имиџ

На првом тренингу Петар Бојић појавио с новим имиџом – косом офарбаном у плаво.

- Било ми је досадно током дана које смо провели у карантину и решио сам да направим ту промену – уз осмех објаснио је Бојић. – Нисам чекао да се отворе фризерски салони, већ је моја девојка била задужена да уради посао, тако да сада носим њену креацију.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести