БОРИС КОПИТОВИЋ, НОВИ ФУДБАЛЕР „СТАРЕ ДАМЕ“ Дрес Војводине обавезује

Дуго су Славољуб Ђорђевић, шеф стручног штаба и Љубиша Дунђерски, спортски директор Војводине истицали да је садашњем играчком кадру старијег новосадског суперлигаша неопхопдно да ангажује још једног квалитетног играча на позицији штопера.
2
Фото: Ј. Грлић

После својеврсне потраге за одговарајућим решењем, пре неколико недеља избор је пао на црногорског интренационалца Бориса Копитовића (26), ранијег играча Чукаричког, а до недавно и белоруског БАТЕ Борисова, који је стигао у Нови Сад и потписао трогодишњи уговор с црвено-белима. Потенцијални репрезентативац суседне земље одмах се прикључио раду с екипом и биће у конкуренцији за тим већ у суботу, када Војводина дочекује екипу Металца.

- Игре у дресу Чукаричког препоручиле су ме људима из БАТЕ Борисова и отишао сам у Белорусију – објаснио је Копитовић. – Имао сам неке понуде, али када сам добио позив из Војводине, нисам више имао никакву дилему. Знам у какав сам клуб дошао, шта он значи у српском и фудбалу на читавом Балкану и за мене је био изазов да обучем дрес новосадске екипе.

Какви су вам први утисци у новој средини?

- Пре свега, желим да нагласим да су ме управа, саиграчи, тренер и сви људи око клуба прихватили изванредно. Уопште се не осећам као новајлија, што ми у великој мери помаже да се уклопим у екипу. Периода адаптације, заправо, није ни било, јер се сви мање-више познајемо с терена, па сам од првог дана почео да радим пуном снагом. У Белорусији сам у пуном тренингу био још од јануара, тако да сам кондиционо спреман на високом нивоу. Играчи Војводине су одлични момци и фудбалери, па ми је сада основни задатак да се наметнем тренеру Ђорђевићу.

Како процењујете конкуренцију на позицији штопера?

- Реч је о веома добрим играчима и још бољим људима, који су ме лепо дочекали и омогућили ми да се у Војводини осећам изузетно пријатно и да будем потпуно посвећен раду.

Навијачи „старе даме“ нису задовољни играма екипе на почетку нове сезоне?

- Сувише је рано да се изричу неке конкретније оцене о играма и квалитетима тима. Чини ми се да су наступи у Европи одузели играчима доста снаге и да су били прилично уморни, посебно у ситуацији када је број играча у ротацији био скраћен. Обавеза свих нас је да што пре уђемо у жељени ритам, да почнемо да побеђујемо у серији и да покажемо каквим квалитетом располажемо. Одувек је било тако да играње у дресу Војводине са собом носи и одређени притисак, али тако је то када се нађете у великом клубу. Сви ми смо спремни да томе одговоримо и искрено верујем да ћемо у најкраћем року почети да играмо онако како желимо и како то навијачи од нас и очекују.

Сутра вас очекује утакмица на „Карађорђу“ у којој ћете бити домаћини Металцу из Горњег Милановца?

- У српском фудбалу има доста добрих и квалитетних тимова, а један од њих је свакако и Металац. Спремамо се за тај дуел, наравно да желимо да у њему остваримо тријумф и, надам се, отворимо победничку серију. .

А. Предојевић

Повратак у репрезентацију

Борис Копитовић је у сениорском тиму црногорске репрезентације до сада уписао осам наступа и постигао један гол. Пре тога, био је и члан свих млађих селекција те земље, а не крије да жели да се врати у државни тим.

Један од пресудних разлога мог повратка у српски фудбал везан је за жељу да се изборим за много већу минутажу у клубу и поново скренем пажњу селектора Црне Горе на себе – искрен је био Копитовић. – Верујем да ћу, наступајући за Војводину, за то имати одличну прилику и да ћу опет заслужити да понесем дрес с државним грбом на грудима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести