Борјан и Савић: Руска зима није проблем, у Москви на победу

БЕОГРАД: Фудбалер Црвене звезде Вујадин Савић и голман Милан Борјан поручили су данас да не мисле да ће руска зима бити проблем њиховом тиму и да верују у пролаз даље после реванша против ЦСКА у Лиги Европе.
Borjan Milan/Fonet
Фото: Фонет/А. Барда

У среду, од 18 сати када је заказан меч, очекује се температура у Москви од 13 степени у минусу, па ће Звезда за противника имати јак руски тим и тешке временске услове.

"Чека нас тешка утакмица, ЦСКА је добра екипа са доста искусних играча. Као и увек до сада, идемо на победу и да се вратимо кући срећни", рекао је Борјан новинарима на аеродрому Никола Тесла пред пут екипе у Русију.

Борјан сматра да јака зима не може да утиче на фудбалере Звезде.

"Еуфорија постоји, као запете пушке смо. Једва чекамо да истрчимо на терен. Играо сам у Турској и Канади у таквим условима, другачија је то зима него код нас. Шта да се ради, морамо да издржимо 90 минута. Другачије је голманима него играчима, мораћу и ја да се крећем да одржавам температуру. Не знам да ли ћу имати потребу да ли да идем у напад", нашалио се Борјан.

И штопер Вујадин Савић не страхује од мраза.

"И у Србији је хладно, то неће бити проблем. Како нама, тако и њима. Нема пуно да се прича, морамо да се адаптирамо на такве услове", казао је он.

Савић сматра да су шансе за пролаз у осмину финала Лиге Европе 50:50.

"Треба нам гол, али морамо да будемо паметни, не смемо да срљамо. Потписао бих резултат 1:1", рекао је Савић и додао да одбрана мора да буде опрезна јер су Муса и Витињо веома хитри.

Реванш меч шеснаестине финала Лиге Европе између ЦСКА и Црвене звезде игра се у среду на ВЕБ арени од 18 сати по нашем времену.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести