Брад: ВАР би требало користити само код очигледних грешака

ЛОНДОН: Генерални секретар Међународног одбора за фудбалска правила (ИФАБ) Лукас Брад изјавио је да би ВАР технологију требало користити само за јасне и очигледне грешке код офсајда.
var
Фото: Youtube Printscreen

Последњих месеци у енглеској Премијер лиги било је мноштво поништених голова због милиметарских офсајда због чега се ВАР поново нашао на озбиљном удару.

Само у прошлом колу поништени су голови Норичу, Шефилду Вулверхемптону, Брајтону и Кристал Паласу "тесним" одлукама ВАР-а што је изазвало бес тренера, играча, али и навијача.

"ВАР би требало да се користити само код очигледних грешака током утакмице. Јасно и очито, то је важан принцип. Уколико проведете минуте да бисте утврдили да ли је офсајд или не, онда то није јасно и оригинална одлука би требало да се поштује", рекао је Брад за ББЦ.

Брад је најавио како ће ИФАБ дати смернице у вези са ВАР-ом на такмичењима која га користе.

"Са ВАР-ом видимо неке ствари које иду у смеру у којем ћемо можда требати поново да се прилагодимо. Ово је проблем. Људи се труде да буду форензичари. Не тражимо да донесу бољу одлуку, већ се покушавамо решити јасних и очигледних грешака. Ако видео докази показују да је играч био у офсајду, онда је био у недозвољеној позицији. Међутим, ако није очито, онда се одлука не може променити, остајете при оригиналној одлуци," закључио је Брад.

EUR/RSD 117.5492
Најновије вести